ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση των τειχών Λευκωσίας και κάστρο Κερύνειας το 2024

Αποκατάσταση των τειχών Λευκωσίας και κάστρο Κερύνειας το 2024

Σοβαρές είναι οι ζημιές από τις καταρρεύσεις και τα συντρίμμια στις ιστορικές δομές του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του Κάστρου της Κερύνειας και των Τειχών Λευκωσίας, γράφει σήμερα η Κίπρις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την κατάσταση των δύο ιστορικών χώρων «κρίσιμη. Η μη έγκαιρη συντήρηση προκάλεσε την ερήμωση των ιστορικών κτιρίων».

Αναφέρεται ότι «το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) παρενέβη σχετικά με τις καταρρεύσεις των ιστορικών τειχών που περιβάλλουν την πρωτεύουσα Λευκωσία. Έγινε διαγωνισμός για τα τείχη και ξεκίνησαν οι εργασίες. Στο ιστορικό Κάστρο της Κερύνειας, που έχει μια υπέροχη ενότητα με την μαρίνα Κερύνειας, πέτρες άρχισαν να πέφτουν από το κτίριο. Το 2024 θα γίνουν βήματα για την άθλια κατάσταση του ιστορικού κάστρου, το οποίο οι τουρίστες επισκέπτονται με θαυμασμό και βγάζουν δεκάδες φωτογραφίες».

Ο Τανκούτ Ριφκί, «διευθυντής του τμήματος αρχαιοτήτων και μουσείων» ανέφερε στην εφημερίδα ότι είναι ενήμεροι για τα συντρίμμια και τις καταρρεύσεις στο Κάστρο της Κερύνειας και ότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Θα ξεκινήσουν εργασίες εντός του 2024 για την αποκατάσταση των ιστορικών δομών, είπε. «Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για τις εργασίες, αλλά θα τις κάνουμε εντός της δικής μας δομής το 2024 και θα ξεκινήσουν οι επισκευές».

Για την κατάρρευση και την καταστροφή των τειχών της Λευκωσίας ανέφερε ότι τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και για αρχή, τα τείχη έχουν καθαριστεί.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), πρόσθεσε, εργάζεται για την αποκατάσταση των Τειχών της Λευκωσίας και πρόσθεσε ότι έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις ζημιές.

Τα σημεία που κατέρρευσαν επισκευάζονται και οι εργασίες για την αρμολόγηση έχουν αρχίσει, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top