ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράξη ανθρωπιάς από φοιτητές του ΤΕΠΑΚ - Μάζεψαν €5.000 για να στηρίξουν τους άπορους συμφοιτητές τους

Πράξη ανθρωπιάς από φοιτητές του ΤΕΠΑΚ - Μάζεψαν €5.000 για να στηρίξουν τους άπορους συμφοιτητές τους

Επιταγή ύψους €5000 παρέδωσε σήμερα Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΤΕΠΑΚ) στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου, με στόχο την οικονομική στήριξη άπορων φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΠΑΚ.

Μιλώντας στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της ΦΕΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, ανέφερε ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσε το τελευταίο διάστημα η ΦΕΤΕΠΑΚ, σημειώνοντας πως «αυτό το ποσό είναι το αποτέλεσμα της αφοσίωσής μας και της συλλογικής μας προσπάθειας. Είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τον πλησίον μας, των προσπαθειών μας για να διασφαλίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του λόγω κοινωνικό-οικονομικών δυσκολιών. Είναι η απόδειξη ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές και να προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλους και όλες μας».

«Το σημερινό γεγονός αποτελεί την αρχή ενός μακροχρόνιου και διαρκούς αγώνα για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα αντιμετωπίσει εμπόδια λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για το μέλλον και είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε πρόσβαση σ’ αυτή», επεσήμανε.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου, κ. Αυξέντης Ζεμενίδης συνεχάρη τη φοιτητική κοινότητα «η οποία με τις δράσεις της», όπως είπε, « έχει συλλέξει ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα δοθεί από τους φοιτητές/τριες σε συμφοιτητές/τριες τους που έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.»

«Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι ως Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών του ΤΕΠΑΚ για αυτήν τη χειρονομία της ΦΕΤΕΠΑΚ», ανέφερε ο κ. Ζεμενίδης, σημειώνοντας πως «απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί, το ποσό που έχει συλλεγεί είναι το μεγαλύτερο που έχει συλλεγεί διαχρονικά για να δοθεί σε άτομα που το έχουν ανάγκη».

«Αυτό δίνει το μήνυμα ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας αγκαλιάζουν θερμά και στηρίζουν τις εκδηλώσεις της ΦΕΤΕΠΑΚ οι οποίες έχουν ως στόχο τη συλλογή χρημάτων για τις ανάγκες των συμφοιτητών και συμφοιτητριών τους», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «αυτή η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα άτομα που ζουν και σπουδάζουν στον ίδιο χώρο, μας δίδει το μήνυμα ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διακατέχονται από αξίες τις οποίες χρειάζεται μια κοινωνία, δηλαδή αυτές της αλληλοβοήθειας, τη στήριξης των ευάλωτων ομάδων, αυτών που οικονομικά είναι αδύναμοι».

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του συνέβαλαν στο να συγκεντρωθεί αυτό

το σημαντικό ποσό για την οικονομική στήριξη των συμφοιτητών και συμφοιτητριών τους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Πρύτανης εξήρε το γεγονός ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να δοθεί στους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες τους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την κοινωνία.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, συνεχάρη, με τη σειρά του, τη Φοιτητική Ένωση για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει για να στηρίξει, με έμπρακτο τρόπο, τα μέλη της που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Αυτές τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πέραν των προσπαθειών που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο για στήριξη των άπορων φοιτητών και φοιτητριών του, η κάθε άλλη προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ σημαντική αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική όταν προέρχεται από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες», κατέληξε.

Στην τελετή παρέστησαν στελέχη του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης μέλη της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top