ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβάτης αεροπλάνου επιχείρησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες – Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

ΗΠΑ: Επιβάτης αεροπλάνου επιχείρησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες – Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Μια πτήση της Alaska Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, όταν ένας επιβάτης που καθόταν σε αναδιπλούμενη θέση μέσα στο πιλοτήριο επιχείρησε να θέσει εκτός λειτουργίας τους κινητήρες του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 2059 εξετράπη της πορείας του την Κυριακή λόγω μιας «αξιόπιστης» απειλής για την ασφάλειά του, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) τόνισε σε ανακοίνωσή της προς τις αεροπορικές εταιρείες, ότι ο εν λόγω επιβάτης προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας του κινητήρες ενός αεροσκάφους Embraer 175, ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης. Το πλήρωμα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από το κόκπιτ.

«Να σας ενημερώσω… Βγάλαμε από το κόκπιτ αυτόν τον τύπο που προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες» ακούγεται να λέει ο πιλότος στον πύργο ελέγχου, σύμφωνα με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το LiveATC. «Δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα εκεί πίσω. Νομίζω ότι τον περιόρισαν. Θέλουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (στο αεροδρόμιο) αμέσως μόλις προσγειωθούμε», πρόσθεσε.

Του απαγγέλθηκαν 83 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας

Σύμφωνα με το CNN, ο 44χρονος Τζόζεφ Έμερσον συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα του Πόρτλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες -κακουργηματικού χαρακτήρα- για 83 απόπειρα φόνου, 83 κατηγορίες για απερίσκεπτη απειλή και 1 κατηγορία για διακινδύνευση αεροσκάφους. Η εφημερίδα Seattle Times γράφει ότι ο «επιβάτης» ήταν πιλότος της Alaska Airlines, εκτός υπηρεσίας.

Η FAA διευκρίνισε, σε μια ξεχωριστή ενημέρωσή της προς τις εταιρείες σήμερα, ότι το περιστατικό αυτό «δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα τρέχοντα διεθνή γεγονότα» αλλά «είναι πάντα καλό να παραμένουμε σε επαγρύπνηση».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top