ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Βύρας στο «Τ»: Τα επεισόδια, τα μέτρα και η ανησυχία των πολιτών - «Η Λάρνακα δεν είναι ο τόπος για να εκφράζονται διαφορές»

Ανδρέας Βύρας στο «Τ»: Τα επεισόδια, τα μέτρα και η ανησυχία των πολιτών - «Η Λάρνακα δεν είναι ο τόπος για να εκφράζονται διαφορές»

Διάφορα περιστατικά είδαμε να εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην επαρχία της Λάρνακας, με πρωταγωνιστές τόσο πρόσωπα Αραβικής καταγωγής όσο και Ισραηλινούς πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, σημειώθηκαν περιστατικά όπως ο πανηγυρισμός Αράβων στις Φοινικούδες, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και το πιο πρόσφατο, η επίθεση σε δύο Ισραηλινούς από ανήλικα πρόσωπα Συριακής καταγωγής.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν εκδηλώθηκε κάποιο ανεξέλεγκτο περιστατικό, ανησυχία προκαλεί στους πολίτες το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις και κατά πόσο θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, μίλησε μεταξύ άλλων για την ανησυχία που επικρατεί, τον συντονισμό που έχει με τις κοινότητες, καθώς και την στενή επικοινωνία που υπάρχει με την Αστυνομία. Παράλληλα, διαβεβαιώνει την ετοιμότητα του Δήμου να λάβει αυστηρότερα μέτρα στην περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Βύρας, «λόγω της κατάστασης που επικρατεί, υπήρξαν κάποια περιστατικά στην επαρχία της Λάρνακας παρ’ όλα αυτά, ήταν μεμονωμένα. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό που να προκαλεί ανησυχία».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο είναι εύλογη η ανησυχία που νιώθουν οι πολίτες για ενδεχομένη αύξηση των επεισοδίων, ο ίδιος απάντησε πως, «είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία από πλευράς των πολιτών, μιας και η Λάρνακα ήταν ανέκαθεν μια πόλη όπου, συνυπήρχαν ειρηνικά Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί».

Από πλευράς μας, συνέχισε, «θέλουμε η Λάρνακα να συνεχίσει να είναι ένας ειρηνικός τόπος συνύπαρξης για όλους», ανέφερε προσθέτοντας ότι, «η Λάρνακα δεν είναι ο τόπος για να εκφράζονται διαφορές».

«Είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τυχόν επεισόδια και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ενώ υπάρχει συνεχής επαφή τόσο με τις κοινότητες, όσο και με τις Αρχές και λαμβάνουμε μέτρα για αποτροπή επεισοδίων. Αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα», τόνισε ο Δήμαρχος.

«Ταυτόχρονα, καλούμε όλους από πλευράς τους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς την πόλη που τους φιλοξενεί και προς τους κατοίκους της», κατέληξε ο κ. Βύρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top