ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του αλλά εκείνη παρακάλεσε τους δικαστές να μην τον βάλουν φυλακή

Ελλάδα: Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του αλλά εκείνη παρακάλεσε τους δικαστές να μην τον βάλουν φυλακή

Στη φυλακή οδηγείται ένας 55χρονος άνδρας που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, μπροστά στις ανήλικες κόρες της και την έσερνε από τα μαλλιά μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Το δικαστήριο διέταξε ο κατηγορούμενος να εκτίσει τους τρεις μήνες και το υπόλοιπο της ποινής να ανασταλεί επί τριετία.

Αυτό που παρακάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο ακροατήριο, ήταν το γεγονός ότι το θύμα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, έτρεξε προς την έδρα και παρακάλεσε την πρόεδρο να μείνει εκτός φυλακής ο 55χρονος, χωρίς φυσικά να αλλάξει η απόφαση για μερική έκτιση της ποινής.

Ο ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο διαμέρισμα που ζούσε με τη σύζυγό του και τις δύο ανήλικες κόρες της και επιτέθηκε άγρια στην 47χρονη με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Όπως είχε καταθέσει η ίδια στην αστυνομία και επιβεβαίωσε σήμερα στο δικαστήριο, ο σύζυγός της, με τον οποίον βρίσκονται σε διάσταση τους τελευταίους μήνες, την χτύπησε με μπουνιά στη μύτη και στο μάτι, προκαλώντας της μώλωπες, της έσκισε την μπλούζα, και τη χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι. Μάλιστα, η γυναίκα μετά τον ξυλοδαρμό της χρειάστηκε να περάσει ένα βράδυ στο νοσοκομείο, ενώ μόλις επέστρεψε στο σπίτι ο "νταής" σύζυγος της επιτέθηκε ξανά, την έπιασε από το λαιμό και την χτύπησε.

Την αστυνομία και το ασθενοφόρο ειδοποίησε η 18χρονη κόρη του θύματος, η οποία δεν άντεχε άλλο να βλέπει την μητέρα της να κακοποιείται από τον πατριό της, όπως είπε στο δικαστήριο.

«Ήμουν πέντε ετών όταν ξεκινήσαμε να μένουμε όλοι μαζί και θυμάμαι άπειρες σκηνές βίας. Το Νοέμβριο του 2019, που έγιναν τα επίμαχα περιστατικά, ήμουν 18 ετών. Εκείνο το βράδυ η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη στο δωμάτιο που κοιμόμουν εγώ με την μικρή μου αδελφή. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ξεκίνησε να χτυπάει την μητέρα μου και την έσερνε από τα μαλλιά. Δεν άντεξα άλλο, 14 χρόνια υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, για αυτό κάλεσα την αστυνομία», κατέθεσε αρχικά η κόρη του θύματος.

Στη συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν εκείνο το βράδυ και, τόνισε, ότι δε θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει τη στιγμή που ο πατριός της επιτέθηκε με γροθιές στην μητέρα της και πως την έσερνε από τα μαλλιά σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

«Την ακουμπούσα στο κεφάλι και έμεναν ολόκληρες τούφες στα χέρια μου. Φώναζα "φτάνει". Η μικρή μου αδελφή είχε κρυφτεί κάτω από το γραφείο. Μέχρι σήμερα την παίρνει τηλέφωνο και τη βρίζει. Η μητέρα μου και η αδελφή μου χρειάζονται βοήθεια», είπε η 22χρονη στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είναι αλήθεια όσα κατέθεσαν οι δύο γυναίκες, ωστόσο υποστήριξε ότι η σύζυγός του ήταν εκείνη που του επιτέθηκε.

«Μια φορά τη χτύπησα όταν πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν βίαιη απέναντι μου αλλά δε πειράζει, δηλώνω εγώ ένοχος για όλα. Κατέστρεψα τη ζωή μου για ανθρώπους που δεν άξιζαν», είπε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top