Υπ. Εργασίας: «Μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού εντός θητείας της Κυβέρνησης»

Υπ. Εργασίας: «Μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού εντός θητείας της Κυβέρνησης»

Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, το συνταξιοδοτικό σύστημα θα μεταρρυθμιστεί, θα εκσυγχρονιστεί, θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου εξηγώντας πως αυτή η διαδικασία προϋποθέτει κοινωνικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, εκτενή πολιτικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και σε βάθος μελέτη των οικονομικών δεδομένων και δυνατοτήτων.

Ο Υπουργός Εργασίας, ο οποίος μιλούσε στη Βουλή στο πλαίσιο συνάντησης με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας την οποία και ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν το Συνταξιοδοτικό, είπε ακόμη ότι το Υπουργείο Εργασίας μελετά επίσης τροποποίηση της ρύθμισης που αφορά αναλογιστική μείωση της σύνταξης κατά 12% όσων αφυπηρετούν στο 63ο έτος η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα χρόνια καταβολής εισφορών, αλλά και ότι αναμένεται αναλογιστική μελέτη σε ό,τι αφορά την καταβολή σύνταξης χηρείας σε άνδρες που η σύζυγος τους απεβίωσε πριν από το 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου με αφορμή τη 49η επέτειο από τη ίδρυση του ΔΗΣΥ για τη στάση του ΕΛΑΜ, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να εκφωνήθηκε σε δημόσια εκδήλωση, όμως οι αποδέκτες της δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι.

BEST OF TOTHEMAONLINE