ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΚΥπΥ για αυριανή απεργία - «Η πρόταση που καταθέσαμε, δεν τη δικαιολογεί»

ΟΚΥπΥ για αυριανή απεργία - «Η πρόταση που καταθέσαμε, δεν τη δικαιολογεί»

Δεν βγήκε «άσπρος καπνός» από τη συνάντηση ΟΚΥπΥ - Συντεχνιών με τα δημόσια νοσηλευτήρια να παραλύουν κανονικά αύριο όπως έχει εξαγγελθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπέγραψαν οι συντεχνίες του προσωπικού που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η οκτάωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 3:00 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ

Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) λειτουργεί πάντοτε με ευθύνη έναντι των ασθενών, των εργαζομένων του αλλά και της κοινωνίας την οποία υπηρετεί.

Σκοπός μας είναι να προχωράμε κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά, διασφαλίζοντας την παροχή βέλτιστης φροντίδας προς τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε το προσωπικό μας, την κυριότερη δύναμη μας και τους συμμάχους μας στον κοινό αγώνα διασφάλισης της υγείας των πολιτών της χώρας μας. Για τον Οργανισμό η εργασιακή ικανοποίηση του προσωπικού μας αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Παράλληλα, αισθανόμαστε την τεράστια ευθύνη να παραδίδουμε κάθε χρόνο στους πολίτες έναν Οργανισμό οικονομικά υγιή, σύγχρονο και βιώσιμο, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται, εξυπηρετώντας κάθε στιγμή σε κάθε περιοχή της Κύπρου, όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Σεβόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, αλλά θεωρούμε ότι η πρόταση που καταθέσαμε, δεν τη δικαιολογεί.
Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στη σύναψη συλλογικής σύμβασης στα πλαίσια της Νομοθεσίας και των κανονισμών που τον διέπουν.

Συγκεκριμένα, προτείνει τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με εγγυημένο ποσοστό αύξησης σε όλο το προσωπικό κάθε χρόνο, επιπλέον του τιμαριθμικού επιδόματος, και επιπρόσθετη ετήσια αύξηση χωρίς ανώτατο μισθολογικό όριο, που θα προκύπτει μέσα από την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού αλλά και τις ατομικές αξιολογήσεις.

Η πρότασή μας ικανοποιεί πάγια αιτήματα των εργαζομένων και διασφαλίζει την μελλοντική επαγγελματική τους ασφάλεια, γι’ αυτό και καλούμε ξανά τις οργανώσεις να αναστείλουν την προγραμματισμένη απεργία στις 25 Οκτωβρίου 2023, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία ασθενών και επισκεπτών στα Νοσηλευτήριά μας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top