ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα Ρίκα: «Φτερά» έκαναν 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας – Διενεργείται εισαγγελική έρευνα

Κόστα Ρίκα: «Φτερά» έκαναν 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας – Διενεργείται εισαγγελική έρευνα

Η γενική εισαγγελία της Κόστα Ρίκα άρχισε να διενεργεί έρευνα για την εξαφάνιση ποσού σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας του κράτους της κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλός της χθες Τρίτη.

Ποσό 3,3 δισεκατομμυρίων colones (5,8 εκατ. ευρώ) αποκαλύφθηκε πως έλειπε από τα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας της Κόστα Ρίκα (Banco Nacional de Costa Rica, BNCR) τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια εσωτερικού λογιστικού ελέγχου. Πέντε μέλη του προσωπικού του πιστωτικού ιδρύματος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν διαπιστώθηκε πως το ποσό χάθηκε, εξήγησε ο υπηρεσιακός επικεφαλής της BNCR, ο Χάιμε Μουρίγιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έρευνα της γενικής εισαγγελίας επικεντρώνεται σε αυτά τα πέντε πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέλος του λογιστικού τμήματος, επόπτες και φύλακας.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως πρόκειται για υπόθεση απάτης, ή ότι κάποιος έκλεψε τα χρήματα αυτά. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί», η υπόθεση «ερευνάται», τόνισε ο κ. Μουρίγιο, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κατάσταση τα 109 χρόνια που λειτουργεί η τράπεζα.

Ο μεταβατικός επικεφαλής της BNCR προσπάθησε εξάλλου να καθησυχάσει το κοινό, διαβεβαιώνοντας πως οι αποταμιεύσεις και άλλες τοποθετήσεις των πελατών της δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η διεύθυνση της τράπεζας λέει πως δεν γνωρίζει ακόμη ούτε πότε ούτε το πώς μπόρεσε να «χαθεί» το ποσό, προσθέτοντας πως αναμένει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν αφού ολοκληρωθούν η έρευνα της γενικής εισαγγελίας και ταυτόχρονη δική της, εσωτερική έρευνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top