ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η απεργία στα νοσοκομεία - «Προσβλητική και προκλητική η στάση του ΟΚΥπΥ» - Δείτε βίντεο

Σε εξέλιξη η απεργία στα νοσοκομεία - «Προσβλητική και προκλητική η στάση του ΟΚΥπΥ» - Δείτε βίντεο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η οκτάωρη απεργία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματα τους, αφού δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη χθεσινή (24/10) συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών και ΟΚΥπΥ.

Συγκεκριμένα, η οκτάωρη απεργία ξεκίνησε από τις 7:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, με τις συντεχνίες να καταγγέλλουν την άρνηση του ΟΚΥπΥ να μην αποδεχτεί την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ανάλογη των υφιστάμενων συμβάσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για το προσωπικό που έχει προσληφθεί με προσωπικά συμβόλαια.

Επιπλέον καταγγέλλουν ότι ο ΟΚΥπΥ δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις για την κάλυψη των μόνιμων αναγκών σε όλα τα επαγγέλματα, είτε αυτά αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό ή ωρομίσθιο προσωπικό.

Τι λένε οι συντεχνίες

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Alpha», o Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, Νίκος Γρηγορίου ανέφερε ότι οι συντεχνίες δεν βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να κάνουν απεργία και να κλείνουν τα νοσοκομεία και ζήτησε την κατανόηση όλων όσων θα ταλαιπωρηθούν σήμερα.

«Μας έχει αναγκάσει σε απεργία το ΔΣ του ΟΚΥπΥ με τον εμπαιγμό που μας κάνει εδώ και δύο χρόνια. Δεν είναι ψες που δημιουργήθηκε το ζήτημα, που ο ΟΚΥπΥ αποφάσισε μια μέρα, ενώ έχουμε ένα μήνα που εξαγγείλαμε τα μέτρα, να μας παρουσιάσει την ίδια παραλλαγή της πρότασης τους, η οποία δεν συναντά τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να έχουν αξιοπρέπειες, ρυθμισμένους όρους εργασίας όσοι εργάζονται στον ποιο νευραλγικό ημικρατικό οργανισμό της Κύπρου», σημείωσε.

Στην δική του τοποθέτηση ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Σάββας Ιακώβου αναφέρθηκε στην χθεσινή (24/10) συνάντηση μεταξύ συντεχνιών και ΟΚΥπΥ.

«Μας έστειλαν την πρόταση το πρωί που ήταν διατυπωμένη διαφορετικά αλλά όταν πήγαμε στην συνάντηση ήταν ακριβώς η ίδια πρόταση που μας έδωσα πριν 5-6 μήνες. Δυστυχώς δεν μας άφησαν περιθώρια να κάνουμε αντιπρόταση, αν και μεσολάβησε και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη. Δώσαμε κάποιες εναλλακτικές, κάναμε κάποιες υποχωρήσεις ωστόσο ο ΟΚΥπΥ ήταν όμως αδιάλλακτος», σημείωσε.

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή ενώ τόνισε ότι οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις που είναι επείγον θα γίνουν κανονικά, αφού αναστάλθηκαν μόνο αυτές που δεν είναι επείγον.

«Όπως αναφέραμε πολλές φορές νοιαζόμαστε για τους ασθενείς, είμαστε διπλά του και αυτό που ζητούμε θα βοηθήσει στο να δίνονται ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ασθενείς», ανέφερε.

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης αναφέρθηκε στην στάση του ΟΚΥπΥ και την χαρακτήρισε «προσβλητική και προκλητική προς όλους τους εργαζόμενους».

«Ήρθε χθες, μετά από ένα μήνα προειδοποίησης, και έστειλε το έγγραφο αναφέροντας κάποια πράγματα και παραπλανώντας. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, εμείς θεωρούμε ότι ο ΟΚΥπΥ θα πρέπει να έχει το ίδιο καθεστώς και ωφελήματα στους εργαζόμενους όπως όλοι οι ημικρατικοί οργανισμοί», σημείωσε.

Δείτε όσα ανέφεραν στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top