ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Ενέκρινε Έκθεση και εισηγήσεις Επιτροπής για αντιμετώπιση προβλημάτων σε κτηνοτροφικές περιοχές – Στα σκαριά σχέδιο δράσης

Υπουργικό: Ενέκρινε Έκθεση και εισηγήσεις Επιτροπής για αντιμετώπιση προβλημάτων σε κτηνοτροφικές περιοχές – Στα σκαριά σχέδιο δράσης

Την Έκθεση και τις εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε για αξιολόγηση των κτηνοτροφικών περιοχών, ζωνών και εγκαταστάσεων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή (25/10) συνεδρία του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, ανέφερε ότι η Επιτροπή πραγματοποίησε 346 επισκέψεις σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια προχώρησε με την καταγραφή διάφορων εισηγήσεων.

Όπως είπε, μεταξύ των εισηγήσεων της Επιτροπής, υπάρχει εισήγηση για βελτίωση των υποδομών, κατασκευή κεντρικών σταθμών επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς επίσης και η εξέταση σχεδίου μετεγκατάστασης κάποιων οχληρών υποστατικών, τα οποία γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές.

«Το Υπουργικό έχει εγκρίνει την Έκθεση της Επιτροπής κι επίσης έχει εγκρίνει και δώσει οδηγίες στον Υπουργό έτσι ώστε να εξετάσει τις εισηγήσεις και να καταρτίσει σχέδιο δράσης με στόχο την υλοποίηση των εισηγήσεων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, ο κ. Ξενοφώντος αφού ανέφερε ότι είναι αρκετά, είπε πως, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν η εγγύτητα με τις κατοικημένες περιοχές, οχληρία, δυσοσμία που προκαλείται από τα υποστατικά εκτροφής ζώων ή την αποθήκευση υγρών και στερεών αποβλήτων, κ.ά.

Κληθείς να πει ποιος θα επωμιστεί το κόστος για έργα που πρέπει να γίνουν, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «ένα μεγάλο μέρος οπωσδήποτε θα το αναλάβει το κράτος και υπάρχουν ειδικές πρόνοιες στον προϋπολογισμό και στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο», σημειώνοντας πως για το 2024 έχει γίνει πρόβλεψη 500.000 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ThemaOnline, o κ. Ξενοφώντος είπε ότι μια από τις περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα Πολεμίδια στη Λεμεσό, καθώς επίσης και η περιοχή της Κάτω Μονής, ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες περιοχές όπου υπάρχουν όντως κάποια προβλήματα.

Ερωτηθείς, δε, σχετικά, ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «το σχέδιο δράσης θα ετοιμαστεί μέσα στον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top