Αυξήθηκαν κατά €87,7 εκατ. οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο - Άνοδος €19,2 εκατ. στα δάνεια

Αυξήθηκαν κατά €87,7 εκατ. οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο - Άνοδος €19,2 εκατ. στα δάνεια

Καθαρή αύξηση €87,7 εκ. κατέγραψαν οι συνολικές καταθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2023 ύστερα από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ).

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο 2023 καταγράφηκε πτώση στις καταθέσεις κατά €175,5 εκ., ενώ τον Ιούλιο του 2023 πτώση κατά €301.1 εκατ.

Το Σεπτέμβριο Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 1,6%, σε σύγκριση με 1,7% τον Αύγουστο 2023. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο 2023 έφθασε στα €52,0 δισ. σε σχέση με €51,7 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αύξηση €19,2 εκ. στα δάνεια

Τα συνολικά δάνεια τον Σεπτέμβριο 2023 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €19,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €8,5 εκ. τον Αύγουστο 2023, παρουσιάζοντας μηδενικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής, σε σύγκριση με -0,5% τον Αύγουστο 2023.

Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Σεπτέμβριο 2023 έφθασε στα €24,9 δισ. σε σχέση με €28,3 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE