ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΒΕ: Ανησυχεί για τις εξελίξεις για το χαλούμι - Καλεί όλους σε συστράτευση

ΚΕΒΕ: Ανησυχεί για τις εξελίξεις για το χαλούμι - Καλεί όλους σε συστράτευση

Το ΚΕΒΕ ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις που παρουσιάζονται τελευταία σε σχέση με το χαλούμι.

Το προϊόν χαλούμι πρέπει να θεωρείται εθνική περιουσία καθ’ ότι συνεισφέρει πολλά εκατομμύρια το χρόνο στην εθνική οικονομία, εργοδοτεί χιλιάδες κόσμο στα τυροκομεία και τις παραγωγικές μονάδες αιγοπροβατοτροφίας και αγελαδοτροφίας.

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι οι 40χιλιάδες τόνοι εξαγωγών μας σε χαλούμι, οι τεράστιες επενδύσεις που έγιναν σε παραγωγικές τυροκομικές μονάδες και σε μονάδες παραγωγής αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος, πρέπει να προστατευτούν.

Επιπλέον και ακόμη σημαντικότερο πρέπει να προστατευτούν και οι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας συμπατριωτών μας που εργάζονται ή επιχειρούν στην τυροκομεία, αιγοπροβατοτροφία και αγελαδοτροφία συνολικά.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης τις δεσμεύσεις τις οποίες η Κύπρος έχει αναλάβει έναντι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την κατάθεση του φακέλου ΠΟΠ για το χαλούμι.

Το ΚΕΒΕ καλεί την Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και επηρεαζόμενους επιτύχουν συμφωνία που να ενισχύει τις εξαγωγικές προοπτικές του χαλουμιού αλλά και να διασφαλίζει συγχρόνως τη βιωσιμότητα των εμπλεκόμενων κτηνοτροφικών μονάδων.

Το ΚΕΒΕ όπως και στο παρελθόν βρίσκεται στη διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσει στην σύναψη της συμφωνίας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top