ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλίδα έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

Ιταλίδα έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

Δραστικά μέτρα κατά των ίδιων της των παιδιών πήρε μια Ιταλίδα που έφτασε στα δικαστήρια για να αναγκάσει τους γιους της να φύγουν από το σπίτι.

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία, είχε κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Η μητέρα, προσθέτει ο Guardian, ήταν ενοχλημένη που οι γιοι της δεν συνεισέφεραν καθόλου στα έξοδα ή στις δουλειές του σπιτιού.

Για αυτό και τους πήγε στα δικαστήρια όπου βρήκε το δίκιο της καθώς το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή έξωσης κατά των γιων της.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο γονέας να τρέφει δύο παιδιά που έχουν πια μεγαλώσει. Έτσι και οι δύο έχουν προθεσμία ως τις 18 Δεκεμβρίου να φύγουν από το σπίτι.

Σχεδόν το 70% των ατόμων στην Ιταλία ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Στους άνδρες το ποσοστό είναι 72,6% και στις γυναίκες το 66%. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν δουλειά (38,2%) αλλά μεγάλα είναι τα ποσοστά των φοιτητών και των ανέργων.

Στην Ιταλία ανέκαθεν ζούσαν πολλές γενιές στο ίδιο σπίτι, αλλά πλέον η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά των νέων που ακόμη ζουν με τους γονείς τους. Πολλοί τους λένε bamboccioni («μεγάλα μωρά»), ένας όρος που χρησιμοποίησε πολιτικός το 2007 για να χλευάσει τους ενήλικες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών τους.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top