Προειδοποίηση Ζελένσκι στην ΕΕ για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Προειδοποίηση Ζελένσκι στην ΕΕ για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κίνδυνο εξάπλωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το ξέσπασμα μιας ακόμη μεγαλύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή», είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Οι εχθροί της ελευθερίας» θέλησαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο, τόνισε ο Ζελένσκι, ευχαριστώντας τους «27» για τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Όσο πιο γρήγορα επικρατήσει η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, τόσο πιο γρήγορα θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια εδώ, στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.