ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΤΗ: Συγκεντρώθηκαν 30 τόνοι σκουπίδια από τη δράση #potavristou τον Σεπτέμβρη

ΑΚΤΗ: Συγκεντρώθηκαν 30 τόνοι σκουπίδια από τη δράση #potavristou τον Σεπτέμβρη

Τριάντα τόνοι σκουπίδια συγκεντρώθηκαν με τη συνδρομή 2.800 εθελοντών, από 15 χώρες στο πλαίσιο της δράσης #potavristou για την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗΣ.

Όπως αναφέρεται, και αυτόν τον Σεπτέμβρη το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ κάλεσε τον κόσμο, όπου κι αν βρισκόταν, να καθαρίσει θάλασσες και ακτές και ο κόσμος… ποταβρίστικε: 30 τόνους σκουπίδια που συγκέντρωσαν 2.832 εθελοντές, από 294 σημεία σε 15 χώρες κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2023, της πέμπτης συνεχόμενης χρονιάς πραγματοποίησης του #potavristou.

Από τη Μάλτα μέχρι την Αυστραλία, και από την Καλιφόρνια μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, οι εθελοντές του #potavristou καθάρισαν ακτές, βουνά, πάρκα, λίμνες και έστειλαν πολύτιμα δεδομένα πεδίου: Το 85% των σκουπιδιών είναι πλαστικά.

Σύμφωνα με την ΑΚΤΗ, συνολικά στα πέντε χρόνια υλοποίησης της δράσης, συμμετείχαν πάνω από 10.000 εθελοντές, οι οποίοι μάζεψαν 77 τόνους σκουπιδιών από 1050 τοποθεσίες της Κύπρου και 250 τοποθεσίες του εξωτερικού.

Επίσης προστίθεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για 77 τόνους σκουπιδιών, που περίμεναν, τις πρώτες νεροποντές για να ξεκινήσουν τον καταστροφικό κύκλο τους, να φτάσουν στη θάλασσα και να επιστρέψουν στη ζωή μας «εκδικητικά», ως μικροπλαστικά.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα η δράση του #potavristou έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου: βραβεύτηκε το 2020 από τον Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy, ως μια από τις 10 πιο καινοτόμες δράσεις παγκοσμίως για καθαρές ακτές και θάλασσες και το 2021 από το δίκτυο των Μεσογειακών ΜΚΟ για το περιβάλλον και τον πολιτισμό MIO-ESCADE.

Επισημαίνεται ακόμη πως το 2022 η καμπάνια του #potavristou έλαβε για ακόμη μια φορά την υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού Ocean Conservancy, στο πλαίσιο της εκστρατείας #TeamSeas και βραβεύτηκε με αργυρό βραβείο στα Carob Awards 2022.

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν με τόση αγάπη και ενθουσιασμό και φέτος το #potavristou2023 με στόχο να έχουμε θάλασσες χωρίς σκουπίδια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top