ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι των ΥΚΑ - Πότε και ποιος ο λόγος

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι των ΥΚΑ - Πότε και ποιος ο λόγος

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται την Τρίτη οι εργαζόμενοι των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν υπόψιν οι θέσεις τους σε ότι αφορά στα σχέδια για αναδιάρθρωση του Τμήματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε το 2021, την αναδιάρθρωση του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας ότι το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει τη διεύρυνση της Επιστημονικής δομής και τη μελλοντική κατάργηση της Τεχνικής δομής του Τμήματος.

Όπως προσθέτει έκτοτε, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Διοίκησης του Υπουργείου, και της ΠΑΣΥΔΥ, οι αρμόδιοι φορείς κατέληξαν σε Συμφωνία, που αποσκοπεί στην αποδοτική αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την αλλαγή στην οργανωτική δομή.

Η Συμφωνία, όπως σημειώνεται, αφορά στη δημιουργία ανελικτικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Τεχνικής δομής για όλους τους λειτουργούς που είναι υποψήφιοι για προαγωγή βάσει του σχεδίου υπηρεσίας και τη διατήρηση της οργανωτικής δομής στο Τμήμα, με σκοπό τη διασφάλιση της ισορροπίας των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των λειτουργών των δύο δομών.

Επιπλέον, στο στάδιο της μετάβασης να μελετηθούν τα σχέδια υπηρεσίας των δύο δομών, καθώς διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την άσκηση των καθηκόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Υπαλλήλων Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση για τη μη τήρηση των προαναφερόμενων και την αδυναμία επίλυσης του όλου προβλήματος.

Ως εκ τούτου, καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση της Συμφωνίας και να υιοθετήσουν μέτρα αναγνώρισης του επιπέδου των καθηκόντων των υφιστάμενων λειτουργών της Τεχνικής Δομής.

«Η υλοποίηση του μέτρου αυτού θα συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας μεταξύ των εργαζομένων στο Τμήμα, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης της αρχής για ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ανισότητες και διακρίσεις», αναφέρει ο Κλάδος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Θλίψη στην Ελλάδα: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πρώην βουλευτήςΈγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αυτή τη φορά σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος ΙΙ», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top