ΔΙΕΘΝΗ

Χτυπήματα της Χαμάς στο Τελ Αβίβ - Έπεσε ρουκέτα σε σπίτι που ζει εξαμελής οικογένεια - Φωτογραφίες

Χτυπήματα της Χαμάς στο Τελ Αβίβ - Έπεσε ρουκέτα σε σπίτι που ζει εξαμελής οικογένεια - Φωτογραφίες

Μεγάλη πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε η Χαμάς με στόχο το Τελ Αβίβ, με τα χτυπήματα να απειλούν για ακόμη μία φορά ζωές αμάχων και ρουκέτα να πέφτει σε σπίτι όπου μένει εξαμελής οικογένεια που τελικά γλίτωσε από θαύμα.

Το Τελ Αβίβ θυμίζει πεδίο μάχης με τις σειρήνες να ηχούν ύστερα διαδοχικές εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη.

Το σημείο όπου έπεσε ρουκέτα απέχει 25 λεπτά από το Τελ Αβίβ ενώ διακρίνεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης

Τη συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα προανήγγειλε νωρίτερα το Ισραήλ ενώ προηγουμένως είχε δώσει εντολή εκκένωσης προς τα νότια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας στο στόχαστρο σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε στους τρομοκρατικούς πράκτορες όλων των βαθμίδων, παντού», ανέφερε σε μήνυμα βίντεο. «Οι οδηγίες για τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας διαταγής» πρόσθεσε.

Πιθανό νέο μεγάλο χτύπημα στη Γάζα - «Εκκενώστε προσωρινά προς τα νότια» ζητά ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε εκ νέου έκκληση το μεσημέρι του Σαββάτου στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της περιοχής ενόψει «επικείμενης επιχείρησης».

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι δήλωσε σχετικά πως «για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προσωρινά προς τα νότια. Η επιστροφή στη βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή μόλις τερματιστούν οι έντονες εχθροπραξίες».

Ο εκπρόσωπος των IDF πρόσθεσε ότι η Χαμάς θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους, τοποθετώντας τις δυνάμεις της σε σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία.

«Η επικείμενη επιχείρηση των IDF θα εξουδετερώσει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και ένταση».

Ακόμη προειδοποιήσε πως «το παράθυρο για να δράσετε κλείνει, μετακινηθείτε νότια για τη δική σας ασφάλεια. Αυτό δεν είναι ένα απλό προληπτικό μέτρο, είναι μια επείγουσα έκκληση για την ασφάλεια των πολιτών στη Γάζα».

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top