ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγαίνει στους δρόμους η Αστυνομία - Αυξημένοι έλεγχοι οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ - Τι θα ελέγχουν

Βγαίνει στους δρόμους η Αστυνομία - Αυξημένοι έλεγχοι οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ - Τι θα ελέγχουν

Σε εντατικοποίηση των επιχειρήσεων ενημέρωσης και αστυνόμευσης, με αυξημένους οδικούς ελέγχους για την οδήγηση φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ οχημάτων, προχωρεί η Αστυνομία από την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, 2023, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Η νέα συντονισμένη δράση θα έχει ως επίκεντρο τον έλεγχο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, από επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ, καθώς και τον έλεγχο της καταλληλότητας των οχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταλληλότητα των ελαστικών τους.

Η οδήγηση βαρέων οχημάτων όπως φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και η οδήγηση οχημάτων ΤΑΞΙ που μεταφέρουν αριθμό επιβατών, παρουσιάζουν αυξημένες δυσκολίες και κινδύνους στο οδικό δίκτυο. Κίνδυνοι που προκύπτουν λόγω του μεγέθους και βάρους των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, καθώς και λόγω της μεταφοράς άλλων προσώπων, αλλά και φορτίου. Απαιτείται έτσι ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση από μέρους των επαγγελματιών οδηγών.

Η Αστυνομία απευθύνει συστάσεις προς τους επαγγελματίες οδηγούς για συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και των κανόνων οδικής ασφάλειας και εντατικοποιεί τους τροχονομικούς ελέγχους, για αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με γνώμονα πάντα την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top