ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος ζήτησε εξοπλισμό από ΕΕ για φιλοξενία μεταναστών εάν χρειαστεί

Η Κύπρος ζήτησε εξοπλισμό από ΕΕ για φιλοξενία μεταναστών εάν χρειαστεί

Η Κύπρος ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάληκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός, δηλαδή σκηνές και άλλο υλικό, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές της σε εξοπλισμό για να είναι δυνατή η φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων, αν υπάρξει αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς το νησί.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται στην άφιξη το Σάββατο στην Κύπρο 194 ατόμων που επέβαιναν σε τέσσερις βάρκες και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο «Πουρνάρα» και στη σύλληψη από την Αστυνομία τέσσάρων ατόμων που φέρονται να είναι οι διακινητές.

Σημειώνεται ακόμη πως έχει ενεργοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάλθηκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός (σκηνές και άλλα), ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές μας σε εξοπλισμό. Στο παρόν στάδιο αξιοποιούνται οι χώροι στον περιβάλλοντα χώρου εντός του «Πουρνάρα».

Όπως αναφέρεται σσύμφωνα με καταγραφή των διαθέσιμων μέσων που έγινε, υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα 500 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα». Ωστόσο εάν υπερκαλυφθεί η δυνατότητα στο «Πουρνάρα», θα αξιοποιηθεί ο χώρος στις «Λίμνες», όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα 130 άτομα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι δυνατότητες της Κύπρου σε υποδομές είναι συγκεκριμένες και αναμένεται περισσότερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε πόρους και με μετεγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μαζικότερων ροών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Θα μεταφερθεί η αργία και στην Κύπρο; Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές - Ο λόγος που άλλαξε στην Ελλάδα

«Μίλησε» η νεκροτομή του άτυχου νεαρού που πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Λεμεσό - Όσα κατέδειξε

Tμ. Γεωργίας στο «Τ» για καταστροφή καλλιεργειών από κακοκαιρία - Ξεκίνησαν καταγραφές - Το ετήσιο κόστος ζημιών

«Ηλεκτρισμένες» οι τιμές ρεύματος: Οι αυξημένες τιμές λογαριασμών και θερμοκηπιακών αερίων - Τι ισχύει με την επιχορήγηση

Μήπως να γίνουμε vegan; - Πόσο αυξήθηκε η τιμή του κρέατος; - Οι παράγοντες που «πιέζουν» την αγοράΣυμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Παρουσίαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη από το κάθε αρμόδιο Υπουργείο των δεδομένων που έχουν ενώπιον τους σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές του τελευταίου διαστήματος έγινε στη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), την Παρασκευή, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top