ΔΙΕΘΝΗ

Με λιμό απειλείται η Γάζα - Φρίκη στα νοσοκομεία

Με λιμό απειλείται η Γάζα - Φρίκη στα νοσοκομεία

Η σταδιακή αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών και του Internet στη Γάζα αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής. Οι περισσότεροι άμαχοι που έχουν απομείνει δεν έχουν σπίτι και φαγητό και λεηλατούν τις αποθήκες του ΟΗΕ για να επιβιώσουν.

Οι μετακινήσεις γίνονται με γαϊδουράκια, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι είτε κατεστραμμένα είτε ακινητοποιημένα, λόγω της έλλειψης καυσίμων. Αρκετοί φορτώνονται τα λιγοστά τους εφόδια και κατευθύνονται προς νότο, ελπίζοντας να συναντήσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Κόσμος σε απόγνωση εισέβαλε στις αποθήκες τροφίμων του ΟΗΕ για να πάρει ό,τι μπορέσει από τρόφιμα. Η περιοχή καταρρέει και βυθίζεται στην απόλυτη αναρχία, προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος πεινάει, είναι απελπισμένος. Η Γάζα παλεύει λόγω της έλλειψης των βασικών αγαθών, χωρίς φαγητό και νερό. Αυτή λοιπόν είναι μια πολύ απελπιστική κατάσταση» αναφέρει εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Οργανισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε: «Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται από ώρα σε ώρα όλο και πιο απελπιστική. Λυπάμαι που αντί για μια αναγκαία απαραίτητη ανθρωπιστική παύση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις».

Οι πρώτες εικόνες μετά τη λήξη του μπλακάουτ στις επικοινωνίες προκαλούν φρίκη. Στα νοσοκομεία φτάνουν όλο και περισσότερα παιδιά, είτε τραυματισμένα είτε νεκρά, μετά το σφυροκόπημα της νύχτας της Παρασκευής.

Οι γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά στο τέλος λυγίζουν.

«Νιώσαμε σαν να μας είχε χτυπήσει ατομική βόμβα, με εκρηκτικά που ζύγιζαν μισό τόνο», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Θέμα του CNN αναφέρει ότι πάνω από 3.000 παιδιά είναι νεκρά. Γονείς τραυματισμένοι θρηνούν και δείχνουν εικόνες τους πριν από το νέο αυτό ξέσπασμα της βίας.

Ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Γάζας δείχνει ισοπεδωμένο στις τελευταίες δορυφορικές φωτογραφίες.

Ένα εκατομμύριο είναι οι εκτοπισμένοι. Πολλοί μένουν σε σκηνές στα καταφύγια με ελάχιστο φαγητό και νερό. Μεταφέρονται με γαϊδουράκια καθώς δεν υπάρχουν καύσιμα ενώ οι ουρές για ένα κομμάτι ψωμί είναι ατέλειωτες.

Νέα έκκληση για κατάπαυση και για απελευθέρωση των ομήρων έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος. «(Ο Πατέρας Ιμπραήμ) είναι ένας από τους εκπροσώπους του Βατικανού στους Ιερούς Τόπους. Μαζί με τον Πατέρα Ιμπραήμ, λέμε κατάπαυση του πυρός. Σταματήστε αδέρφια μας. Ο πόλεμος έχει μόνο ηττημένους, πάντοτε».

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία Ρίσι Σούνακ και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για την ανάγκη άμεσης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Περισσότερη βοήθεια θα μπει από το νότο τις επόμενες μέρες, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. 40 φορτηγά γεμάτα περιμένουν στο πέρασμα της Ράφα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top