ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες ΥΠΕΣ για αύξηση της δυναμικότητας στο «Πουρνάρα» και για επιτάχυνση διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου

Οδηγίες ΥΠΕΣ για αύξηση της δυναμικότητας στο «Πουρνάρα» και για επιτάχυνση διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου

Οδηγίες για σταδιακή αύξηση της δυναμικότητας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» για φιλοξενία περισσότερων ατόμων καθώς και για την ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων, δόθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Κατά τη διάρκεια ενδοϋπηρεσιακής σύσκεψης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών και Τμημάτων του Υπουργείου, ο κ. Ιωάννου έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για το επίπεδο ετοιμότητας για τη διαχείριση μαζικών ροών μεταναστών, υπό το φως της αύξησης των αφίξεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 1.000 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα».

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες όπως, σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και την Αστυνομία, ενισχυθεί η στελέχωση των Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Κέντρο (Ιατρικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης), με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτητών και, κατ’ επέκταση, την ταχύτερη κένωση του Κέντρου.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκαν οι διάφορες επιλογές για επιπρόσθετη κλειστή δομή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, σε περίπτωση μαζικών ροών και υπερκάλυψης των δυνατοτήτων στο Κέντρο «Πουρνάρα».

Την ίδια ώρα, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ΚεΠΥ «Πουρνάρα», πέραν του αιτήματος για παραχώρηση πρόσθετου εξοπλισμού, θα αποσταλεί άμεσα αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποστολή προσωπικού (first-line reception officers), που θα είναι σε θέση να συνδράμει άμεσα στο πλάνο της Κύπρου για διαχείριση μαζικότερων αφίξεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφίαΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top