ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Παιδείας: Εντός του 2023 τα πρώτα κλιματιστικά στα σχολεία - «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

Υπουργός Παιδείας: Εντός του 2023 τα πρώτα κλιματιστικά στα σχολεία - «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

Εντός του 2023 θα εγκατασταθούν τα πρώτα κλιματιστικά στα σχολεία βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, δήλωσε τη Δευτέρα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου.

H κ. Μιχαηλίδου απαντούσε σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία, στο περιθώριο της παρουσίασης αποτελεσμάτων παγκύπριας έρευνας που διεξήχθη για τη σχολική βία.

Η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει εξαγγείλει από την αρχή ότι εντός του 2023 θα εγκατασταθούν τα πρώτα κλιματιστικά στη βάση των κριτηρίων που έχουν τεθεί, δηλαδή της ασφάλειας των μαθητών, των κτηρίων και των υποδομών. «Ακόμα δεν έχει εκπνεύσει το 2023», υπέδειξε.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο με τις σχολικές εφορίες. Εργαζόμαστε με σχεδιασμό τριετίας, από το 2024 μέχρι το 2027, για την πλήρη εγκατάσταση των κλιματιστικών», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου. «Απαντάμε στις περιβαλλοντικές ανησυχίες που υπάρχουν γι’ αυτά τα θέματα. Συνεχίζουμε να εκπονούμε τα σχέδιά μας σε συνεργασία με τους φορείς», πρόσθεσε.

«Το να διαμαρτυρόμαστε για πέντε μέρες ή για δύο μήνες ενώ για δέκα χρόνια δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια εγκατάστασης (Σ.Σ. κλιματιστικών) το βρίσκω λίγο υπερβολικό», ανέφερε η Υπουργός. «Συνεχίζουμε κανονικά με το χρονοδιάγραμμά μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top