ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «H λύση των δύο κρατών είναι ωφέλιμη και για την Παλαιστίνη»

Τατάρ: «H λύση των δύο κρατών είναι ωφέλιμη και για την Παλαιστίνη»

Σε νέο άρθρο γνώμης, που δημοσιεύτηκε στον αγγλικό Τύπο, ο Ερσίν Τατάρ εκφράζει την άποψη ότι η λύση των δυο κρατών θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

Στο άρθρο του στη βρετανική Daily Express, ο Ερσίν Τατάρ επιχειρηματολογεί υπέρ της λύσης δύο κρατών, κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ της μακροχρόνιας σύγκρουσης στην Κύπρο και της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Παρά τη διεθνή αντίσταση στην αναγνώριση μιας τέτοιας ρύθμισης στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ επιμένει ότι το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες δύσκολες διαμάχες, συμπεριλαμβανομένης της διαμάχης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το επιχείρημα του κ. Τατάρ στηρίζεται στην ιδέα ότι σε περιπτώσεις όπου ένα ενιαίο κράτος αποτυγχάνει να επιλύσει τις διαφορές η ανάδυση δύο ξεχωριστών κρατών γίνεται φυσική και αναγκαία κατάληξη. Αυτή η ρύθμιση, υποστηρίζει, όχι μόνο επιτρέπει τη ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αλλά και προάγει βιώσιμες σχέσεις γειτονίας, αναφέροντας το παράδειγμα της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Αναλογιζόμενος τις παιδικές του εμπειρίες κατά τη διάρκεια της κυπριακής σύγκρουσης, ο κ. Τατάρ προχωρά σε συγκρίσεις με τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα. Παράλληλα, ερμηνεύοντας το ιστορικό υπόβαθρο του κυπριακού προβλήματος από τη δική του οπτική, ο κ. Τατάρ ασκεί κριτική στη διεθνή κοινότητα για «την επίμονη άρνησή της να αναγνωρίσει την πραγματικότητα επί τόπου» όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Στις καταληκτικές του παρατηρήσεις, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι το όραμά του περιλαμβάνει την πρόληψη της βίας, τον σεβασμό των δικαιωμάτων αυτοδιάθεσης και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και την προώθηση μιας σχέσης συνεργασίας βασισμένης στην αμοιβαία εξάρτηση και την καλή γειτονία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΔημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top