ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Ολοκληρώνεται σήμερα (31/10) τα μεσάνυκτα η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με έτος αναφοράς το 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline, μέχρι χθες (30/10) το μεσημέρι είχαν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις γύρω στις 270.000 πρόσωπα, ενώ άλλες 12.000, περίπου, δηλώσεις βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και της προσωρινής φύλαξης.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός όσων έχουν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι ελαφρά μικρότερος, αφού τέτοια περίοδο ο αριθμός ανερχόταν στις 275.000.

Πάντως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν αποκλείεται μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου απόψε τα μεσάνυκτα, ο αριθμός όσων θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις να ξεπεράσουν τις 300.000.

Σε δηλώσεις της στο ThemaOnline η Λειτουργός Α του Τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης υποβάλει την φορολογική του δήλωση μετά τα μεσάνυχτα, τότε θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Πέραν από αυτό, εάν από την αξιολόγηση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει οφειλόμενος φόρος ή εισφορά ΓεΣΥ ή έκτακτη εισφορά, τότε ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρυνθεί επιπλέον με πρόσθετο φόρο 5%, καθώς και με άλλη πρόσθετη επιβάρυνση επίσης 5%.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι παρά το γεγονός πως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, ωστόσο, και φέτος, εξαιρούνται από την εν λόγω υποχρέωση όσοι πολίτες έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το φορολογικό έτος 2022 οι δηλώσεις εισοδήματος γίνονται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ από το 2024 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται μέσω του νέου συστήματος Tax For All.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top