ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο δολοφονίες σε λιγότερο από 48 ώρες – Παρόμοια στοιχεία μεταξύ των υποθέσεων

Δύο δολοφονίες σε λιγότερο από 48 ώρες – Παρόμοια στοιχεία μεταξύ των υποθέσεων

Δύο στυγερές δολοφονίες έλαβαν χώρα μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες στην Κύπρο, ενώ ο τρόπος που διαπράχθηκαν, έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Να αναφέρουμε ότι, πρόκληση θα αποτελέσει για τις Αρχές η εξιχνίαση των δύο εγκλημάτων, η οποία θα πρέπει να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ ούτως ώστε να βρει την «άκρη του νήματος».

Ο φόνος του Θανάση Καλογερόπουλου

Η πρώτη υπόθεση αφορά τον φόνο του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλο ο οποίος, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κουκουλοφόρων, το πρωί της Δευτέρας (30/10), ενώ βρισκόταν εντός του οχήματος του, σε χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, στη Λεμεσό.

Ο 55χρονος βρισκόταν στην περιοχή για κολύμπι και προσπαθούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του έξω από μπαράκι, όταν οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Ο Καλογερόπουλος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οι δράστες, που φαίνεται να ήταν δυο, εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας, ενώ εντός του βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο.

Ο φόνος του Αλέξη Μαυρομιχάλη

Λίγες ώρες αργότερα, διαπράχθηκε δεύτερη δολοφονία με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό και ως Αλεξούι, το βράδυ της Τρίτης (31/10).

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο, στην Ακρόπολη, δέχθηκε πυροβολισμούς.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σοβαρά τραυματισμένος και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο.

Τα κοινά στοιχεία μεταξύ των υποθέσεων

Μεταξύ τους οι δύο υποθέσεις φαίνεται να έχουν πολλά παρόμοια στοιχεία αφού, και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες γνώριζαν καλά τις κινήσεις των θυμάτων, δείχνοντας ότι είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους προτού δράσουν.

Ταυτόχρονα, και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια εντοπίστηκαν καμένα από τις Αρχές.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ στην υπόθεση του Θανάση Καλογερόπουλου βρέθηκαν εντός του οχήματος τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, στην περίπτωση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, δεν έχει ακόμη αναφερθεί κατά πόσο οι Αρχές εντόπισαν οποιαδήποτε τεκμήρια στο καμένο αυτοκίνητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, και οι δύο υποθέσεις έθεσαν σε συναγερμό την Αστυνομία η οποία καλείται να εξιχνιάσει τα δύο εγκλήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top