ΕΒΕΠ: Μείωση 14% στην έκδοση Αδειών Οικοδομής στην Πάφο το 2022

ΕΒΕΠ: Μείωση 14% στην έκδοση Αδειών Οικοδομής στην Πάφο το 2022

Μείωση της τάξης του 14% καταγράφει ο αριθμός των Αδειών Οικοδομής που εκδόθηκα στην πόλη και επαρχία Πάφου το 2022. Συγκεκριμένα, οι Άδειες Οικοδομής για το 2022 ανήλθαν στις 1036 σε σύγκριση με 1198 που ήταν το 2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης σημείωσε πως οι πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο το 2022 σημείωσαν ρεκόρ πενταετίας.

Παγκύπρια, είπε, έγιναν 20.799 πωλήσεις αξίας 4,18 δισ. ευρώ και κατατέθηκαν 13.409 πωλητήρια έγγραφα, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% και 34% αντίστοιχα σε σχέση με το 2021.

Στην επαρχία Πάφου, σημείωσε, κατατέθηκαν 2,876 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.818 το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 58%, με τον Οκτώβριο και Νοέμβριο να αποτελούν τους καλύτερους μήνες.

Επεσήμανε επίσης πως ικανοποιητικά την περίοδο αυτή, κινήθηκαν και οι τομείς του λιανικού εμπορίου, της βιομηχανίας και της γεωργίας.

Στην όλη ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας συνέχισε, συνέβαλαν και τα διάφορα έργα υποδομής και εμπλουτισμού που έγιναν, τα περισσότερα εκ των οποίων προτάθηκαν ή και υποστηρίχθηκαν από το ΕΒΕ Πάφου, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE