LIKE ONLINE

Το πιο άσχημο συντριβάνι βρίσκεται στη Βιέννη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ - Δείτε βίντεο

Το πιο άσχημο συντριβάνι βρίσκεται στη Βιέννη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ - Δείτε βίντεο

Η κατασκευή αυτού του σιντριβανιού είχε ως στόχο να τιμήσει την 150ή επέτειο της παροχής πηγαίου νερού της πόλης. Ωστόσο, αντί να τύχει ενθουσιώδους αποδοχής, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις.

Το νεότερο δημιούργημα της Βιέννης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ένα συντριβάνι που στοίχισε κοντά στα 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επικριτές έχουν χλευάσει το συντριβάνι, υπονοώντας ότι φαίνεται να έχει κατασκευαστεί από τα χέρια ενός πεντάχρονου.

Η κατασκευή αυτού του σιντριβανιού είχε ως στόχο να τιμήσει την 150ή επέτειο της παροχής πηγαίου νερού της πόλης. Ωστόσο, αντί να τύχει ενθουσιώδους αποδοχής, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις. Μάλιστα, η διαφωνία ήταν τόσο σημαντική που ξεκίνησε μια αίτηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ολοκλήρωση του έργου.

 

Αυτή η ασυνήθιστη τροπή των γεγονότων εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια τέχνη. Ενώ η πρόθεση πίσω από το σιντριβάνι ήταν να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Βιέννης, ο αντισυμβατικός σχεδιασμός του προκάλεσε αντιδράσεις.

 

 

Τα έργα δημόσιας τέχνης που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους αντιμετωπίζουν συχνά έντονο έλεγχο, καθώς η διάθεση δημόσιων κονδυλίων για καλλιτεχνικές προσπάθειες αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Η αντίληψη για το κατά πόσον τα έργα αυτά αξίζουν την επένδυση μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των πολιτών.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top