ΔΙΕΘΝΗ

Eurostat: Η Πολωνία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κεριών στην Ευρώπη

 Eurostat: Η Πολωνία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κεριών στην Ευρώπη

Η Πολωνία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κεριών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο μεγαλύτερος εισαγωγέας κεριών ήταν η Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία για το 2022 που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πλείστες εξαγωγές είχαν προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι περισσότερες εισαγωγές προήλθαν από την Κίνα.

Συνολικά στην ΕΕ το 2022, τα κράτη μέλη εισήγαγαν κεριά συνολικής αξίας 2.331 εκατ. ευρώ, (32% αύξηση σε σχέση με 1.767 εκατ. ευρώ το 2021). Το 74% αυτών των εισαγωγών προήλθαν από άλλα μέλη της ΕΕ (1.729 εκατ. ευρώ).

Την ίδια περίοδο, τα κράτη μέλη της ΕΕ εξήγαγαν κεριά αξίας 2.457 εκατ. ευρώ, 27% περισσότερα από το 2021 (1.938 εκατ. ευρώ). Το 79% των εξαγόμενων κεριών κατευθύνθηκε σε άλλες χώρες της ΕΕ (1.936 εκατ. ευρώ).

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας από την ΕΕ σε χώρες εκτός της ΕΕ το 2022 ήταν η Πολωνία, η οποία εξήγαγε κεριά αξίας 922 εκατ. ευρώ (38% των συνολικών εξαγωγών κεριών σε αξία). Ακολουθούν οι Κάτω Χώρες (246 εκατ. ευρώ, 10%) και η Γερμανία (205 εκατ. ευρώ, 8%).

Το 30% των εξαγωγών κεριών από την ΕΕ σε χώρες εκτός της ΕΕ είχε ως προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο (159 εκατ. ευρώ). Οι υπόλοιπες εξαγωγές κεριών της ΕΕ κατευθύνθηκαν κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες (80 εκατ. ευρώ, 15%) και την Ελβετία (72 εκατ. ευρώ, 14%).

Όσον αφορά τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, η Γερμανία προχώρησε στο 26% των εισαγωγών το 2022 (αξίας 609 εκατ. ευρώ). Ακολουθούν οι Κάτω Χώρες (313 εκατ. ευρώ, 13%) και η Γαλλία (173 εκατ. ευρώ, 7%).

Οι εισαγωγές κεριών από χώρες εκτός της ΕΕ το 2022 προήλθαν κυρίως από την Κίνα (425 εκατ. ευρώ, 71%), ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο (55 εκατ. ευρώ, 9%) και το Βιετνάμ (41 εκατ. ευρώ, 7%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΈφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top