ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάνθρωπο: Δηλητηρίασαν σκυλιά και γατιά στη Δένεια – «Έχει κόσμο που δεν σκέφτεται – Θεωρούν ότι κάνουν κατόρθωμα»

Απάνθρωπο: Δηλητηρίασαν σκυλιά και γατιά στη Δένεια – «Έχει κόσμο που δεν σκέφτεται – Θεωρούν ότι κάνουν κατόρθωμα»

Ενώπιον ενός απάνθρωπου φαινομένου δηλητηρίασης σκυλιών και γατιών, βρέθηκαν οι κάτοικοι Δένειας τις προηγούμενες μέρες, με τον Κοινοτάρχη, Χριστάκη Παναγιώτου, να καταδικάζει σε δηλώσεις του στο «Τ» αυτά τα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ThemaOnline ο Κοινοτάρχης Δένειας, το φαινόμενο παρατηρήθηκε πριν δύο, περίπου, εβδομάδες και κράτησε τέσσερις μέρες, σε περιοχή κοντά στο πάρκο της κοινότητας.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών δηλητηριάστηκαν τέσσερα σκυλιά και δύο γατιά. «Το πρώτο σκυλί εντοπίστηκε από πολίτη που ειδοποίησε τον κοινοτάρχη. Την επόμενη μέρα εντόπισε ο κοινοτάρχης άλλο ένα σκυλί και λίγο αργότερα, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ταφής του σκυλιού, εντοπίστηκε άλλος ένας νεκρός σκύλος. Το τέταρτο σκυλί το εντοπίσαμε δύο μέρες αργότερα», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς έχει κόσμο που δεν σκέφτεται. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολα περνά εκείνο το ζώο όταν φάει το δηλητήριο. Θεωρούν μάλιστα ότι κάνουν και κατόρθωμα.
Τέσσερα σκυλιά και δύο γατιά», τόνισε ο κ. Παναγιώτου σημειώνοντας ότι για τα εν λόγω περιστατικά δεν έγινε οποιαδήποτε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πάντως, παρότι δεν έγινε καταγγελία, εντούτοις, έγιναν έρευνες στην περιοχή από τις κοινοτικές αρχές για να διαφανεί κατά πόσον υπήρχαν κι άλλες παγίδες ή δηλητήρια, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι. «Φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός που έκανε αυτή το κακό πράγμα είχε τοποθετήσει συγκεκριμένη ποσότητα δηλητηρίου, την οποία φαίνεται να έφαγαν τα σκυλιά και πέθαναν. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχουν άλλες παγίδες ή ότι θα υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά», συμπλήρωσε.

«Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα. Τα ζώα μιλούν κι όταν τα ξέρεις και συναναστρέφεσαι μαζί τους γίνονται οι καλύτεροι φίλοι σου. Είναι κρίμα να τα κακομεταχειρίζεται ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον να τους βάζει δηλητήριο για να τα εξοντώσει», υπέδειξε ο κ. Παναγιώτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, καταγγελίες για δηλητηριάσεις σκυλιών και γατιών καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες και σε άλλες κοινότητες της περιοχής, όπως το Ακάκι, Περιστερώνα και η Μονή.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως, ο Κοινοτάρχης Δένειας είναι αρκετά φιλόζωος και έχει υπό την φύλαξή του αρκετά σκυλιά και γατιά που εντοπίστηκαν αδέσποτα στην κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top