ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης για τις δύο δολοφονίες: «Θέτουμε πολύ ψηλά τη διατήρηση της ασφάλειας»

Λετυμπιώτης για τις δύο δολοφονίες: «Θέτουμε πολύ ψηλά τη διατήρηση της ασφάλειας»

Θέτουμε πολύ ψηλά τη διατήρηση της ασφάλειας, δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αν απασχολήσαν την Κυβέρνηση οι τελευταίες δύο δολοφονίες και αν θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί να πει πολλά για τα τελευταία δύο περιστατικά όσο διεξάγονται ακόμη έρευνες.

Σημείωσε ότι την Κυβέρνηση την απασχολεί διαρκώς το πως μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας και ότι είναι μια από τις θεμελιώδεις υποχρεώσεις μιας Πολιτείας να παρέχει ασφάλεια και το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες της.

«Δεν μπορούμε παρά να θέτουμε πολύ ψηλά τη διατήρηση της ασφάλειας», είπε.

Ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην τελευταία σχετική σύσκεψη υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας και είπε ότι, την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν και σε εφαρμογή τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί σε εκείνη τη σύσκεψη.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ΗΕ για διορισμό απεσταλμένου

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευρά Ηνωμένων Εθνών σχετικά με διορισμό από τον ΓΓ του ΟΗΕ απεσταλμένου για το Κυπριακό, δήλωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο Εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος της σύσκεψης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση για διορισμό γυναίκας διπλωμάτη από την Αυστραλία και εάν έχει προβάλει κάποια προσκόμματα η τ/κ πλευρά, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι δεν έχουν ακόμη μια τέτοια, επίσημη ενημέρωση τουλάχιστον. Δήλωσε ότι μόλις υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΗΕ, θα ανακοινωθεί.

Κληθείς να αναφερθεί στο τι θα συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Jean-Pierre Lacroix, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε: «Όπως έχει ανακοινωθεί, η σημερινή συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα απασχολήσει προφανώς τις συζητήσεις για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί, αλλά και τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε μεταξύ μας και της ειρηνευτικής δύναμης για την περιοχή της Πύλας στη νεκρή ζώνη».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις διαβούλευσεις για τον ανθρωπιστικό διάδρομο για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα διά θαλάσσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι: «Είναι γνωστό ότι χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου, ο οποίος προσεγγίζει θετικά την πρωτοβουλία μας. Σήμερα μεταβαίνει και ο Υπουργός Εξωτερικών στη Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση με τη Γερμανή ομόλογό του. Είναι μια πρωτοβουλία την οποία προσπαθούμε να επισπεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίησή της το συντομότερο δυνατόν. Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, παρουσιάζεται και ως μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Η Κύπρος εδώ αξιοποιεί τη γειτνίασή της γεωγραφικά, αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με τα κράτη της περιοχής, ούτως ώστε να μπορέσει να παρέχει αυτή την καταλυτική ανθρωπιστική βοήθεια σε μια περιοχή, όπου ο πληθυσμός της παραμένει αποκλεισμένος από φάρμακα, τρόφιμα και νερό».

Στόχος, το συντομότερο, μέτρα για ευάλωτους δανειολήπτες

Στόχος είναι να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, το συντομότερο δυνατό, είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο Εκπρόσωπος, ερωτηθείς το αν έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο σχετικά με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, είπε ότι έχει συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρία. Είπε ότι έχουν γίνει κάποιες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των μελών του Υπουργικού και θα επανέλθει για έγκριση.

Ερωτηθείς αν θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο επειδή υπήρχε και η εθελουσία αναστολή των εκποιήσεων, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι στόχος είναι να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, το συντομότερο δυνατό. Την ίδια στιγμή, ανέφερε, είναι γνωστό ότι το ζήτημα των μη-εξυπηρετούμενων δανείων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κυπριακή κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια.

«Αυτό που στοχεύει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση που θα παρέχει και δίχτυ προστασίας προς τους ευάλωτους δανειολήπτες και δεν θα προστατεύει την ίδια στιγμή τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, και θα μπορέσει και η οικονομία μας να συνεχίζει να είναι σε στερεά θεμέλια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και εάν έχει κατατεθεί στη Βουλή και αν θα ψηφιστεί την Πέμπτη, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αυτός είναι ο στόχος, δηλαδή, αύριο να εγκριθεί από τη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Θα μεταφερθεί η αργία και στην Κύπρο; Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές - Ο λόγος που άλλαξε στην Ελλάδα

«Μίλησε» η νεκροτομή του άτυχου νεαρού που πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Λεμεσό - Όσα κατέδειξε

Tμ. Γεωργίας στο «Τ» για καταστροφή καλλιεργειών από κακοκαιρία - Ξεκίνησαν καταγραφές - Το ετήσιο κόστος ζημιών

«Ηλεκτρισμένες» οι τιμές ρεύματος: Οι αυξημένες τιμές λογαριασμών και θερμοκηπιακών αερίων - Τι ισχύει με την επιχορήγηση

Μήπως να γίνουμε vegan; - Πόσο αυξήθηκε η τιμή του κρέατος; - Οι παράγοντες που «πιέζουν» την αγοράΣυμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Παρουσίαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη από το κάθε αρμόδιο Υπουργείο των δεδομένων που έχουν ενώπιον τους σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές του τελευταίου διαστήματος έγινε στη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), την Παρασκευή, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top