ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διαχείριση των φίλτρων χρησιμοποιημένων τσιγάρων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Η διαχείριση των φίλτρων χρησιμοποιημένων τσιγάρων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος η συζήτηση για τη συλλογή και διαχείριση των φίλτρων των χρησιμοποιημένων τσιγάρων, δηλαδή τις γόπες, είπε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, προσθέτοντας ότι είναι ευρωπαϊκή οδηγία αυτό που συζητήθηκε.

«Με βάση τη νομοθεσία θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη καθαρισμού οι εταιρείες που εισάγουν τσιγάρα στην Κύπρο. Θα πρέπει να συστήσουν ένα Οργανισμό, ο οποίος σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές, θα πρέπει να τοποθετήσουν τους σωστούς κάδους για να μαζεύουν τις γόπες των τσιγάρων και να συνεισφέρουν επίσης και να βοηθούν τις τοπικές αρχές στους καθαρισμούς τους οποίους πρέπει να γίνονται», σημείωσε.

Αυτό το μέτρο,  συνέχισε ο κ. Θεοπέμπτου, «ελπίζω ότι με όλες τις πρόνοιες που περιέχει η νομοθεσία θα βοηθήσει να μειωθούν όλα αυτά τα αποτσίγαρα, τα οποία βλέπουμε πεταμένα δεξιά και αριστερά, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι η λύση στο πρόβλημα είναι πρώτα να ξεκινήσει και στην Κύπρο όπως είναι και σε πολλές άλλες χώρες η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και έξω, και να είναι σε συγκεκριμένα σημεία ακόμα και έξω που θα δικαιούσαι να καπνίσεις, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να μειώσουμε και το κάπνισμα το οποίο υπάρχει στην Κύπρο».   

Ηλεκτρονικά τσιγάρα

Ο κ. Θεοπέμπτου, ανέφερε, ταυτόχρονα, ότι επειδή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν μπαταρία είναι υπόχρεες οι εταιρείες που τα εισάγουν να είναι εγγεγραμμένες ήδη στο συλλογικό σύστημα του WEEE που είναι για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμα και στο σύστημα της ΑΦΗΣ επειδή εμπεριέχουν μπαταρίες.

«Είναι εξοπλισμός που δουλεύει με ρεύμα. Άρα, είναι υπόχρεοι και μας έχουν πει μέσα ότι ήδη είναι εγγεγραμμένες οι μεγάλες εταιρείες στο συλλογικό σύστημα για να καταλήγουν αυτά στην ανακύκλωση, γιατί είναι συσκευές που εργάζονται με ηλεκτρισμό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Θα μεταφερθεί η αργία και στην Κύπρο; Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές - Ο λόγος που άλλαξε στην Ελλάδα

«Μίλησε» η νεκροτομή του άτυχου νεαρού που πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Λεμεσό - Όσα κατέδειξε

Tμ. Γεωργίας στο «Τ» για καταστροφή καλλιεργειών από κακοκαιρία - Ξεκίνησαν καταγραφές - Το ετήσιο κόστος ζημιών

«Ηλεκτρισμένες» οι τιμές ρεύματος: Οι αυξημένες τιμές λογαριασμών και θερμοκηπιακών αερίων - Τι ισχύει με την επιχορήγηση

Μήπως να γίνουμε vegan; - Πόσο αυξήθηκε η τιμή του κρέατος; - Οι παράγοντες που «πιέζουν» την αγοράΣυμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων για Μεταναστευτικό - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία

Παρουσίαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη από το κάθε αρμόδιο Υπουργείο των δεδομένων που έχουν ενώπιον τους σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές του τελευταίου διαστήματος έγινε στη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), την Παρασκευή, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top