ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση στον Ζελένσκι από πρώην σύμβουλό του - «Είναι ένας δικτάτορας, τον έχουν εγκαταλείψει όλοι»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση στον Ζελένσκι από πρώην σύμβουλό του - «Είναι ένας δικτάτορας, τον έχουν εγκαταλείψει όλοι»

«Δικτάτορα» και «αυταρχικό ηγέτη» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρώην σύμβουλός του, Ολέξι Αρεστόβις.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι που παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, μετά τις δηλώσεις του για ρωσικό πύραυλο στη Ντνίπρο, σχολιάζει το περιοδικό ΤΙΜΕ. Συγκεκριμένα, παραθέτει δύο εξώφυλλα, το ένα είναι από τον Μάιο του 2022 και το άλλο είναι από τον Νοέμβριο του 2023, κατηγορώντας τον Ουκρανό πρόεδρο πως φέρεται σαν δικτάτορας και πως είναι υπεύθυνος για τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα του.

«Όταν κάποιος συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και, αντί να ακολουθήσει τον κανονικό δρόμο της επιταχυνόμενης ανάπτυξης, επιλέγει τη στασιμότητα. Τότε κάποιος γεννά τεράστια διαφθορά. Τότε κάποιος γεννά μίσος για οποιαδήποτε γνώμη διαφορετική από τη δική του» σχολιάζει αρχικά, προσθέτοντας πως είναι «ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους, που περιπλανιέται στους πίσω δρόμους του καταφυγίου, απρόθυμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και αναφωνεί υστερικά για μια γρήγορη νίκη, την οποία δεν μπορεί να πετύχει. Ένας αυταρχικός ηγέτης στον οποίο οι γύρω του φοβούνται να πουν την αλήθεια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην συμβούλου του Ζελένσκι:

«Όταν κάποιος συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και, αντί να ακολουθήσει τον κανονικό δρόμο της επιταχυνόμενης ανάπτυξης, επιλέγει τη στασιμότητα.

Τότε κάποιος γεννά τεράστια διαφθορά.

Τότε κάποιος γεννά μίσος για οποιαδήποτε γνώμη διαφορετική από τη δική του.

Και, ενάμιση χρόνο μετά, έρχεται το φθινόπωρο, τόσο στις σχέσεις με τη Δύση όσο και με τους δικούς μας ανθρώπους.

Και όσο κι αν αρνείσαι την πραγματικότητα, δεν φεύγει.

Ο Simon Schuster (σ.σ. ανταποκριτής στο TIME που καλύπτει διεθνείς υποθέσεις, με επίκεντρο τη Ρωσία και την Ουκρανία) είναι ένας καλλιτέχνης που αισθάνεται τέλεια τη στιγμή της αλήθειας.

Το άρθρο του TIME αποκαλύπτει μια δυσάρεστη και αόριστα γνώριμη εικόνα:

- ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους, που περιπλανιέται στους πίσω δρόμους του καταφυγίου, απρόθυμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και αναφωνεί υστερικά για μια γρήγορη νίκη, την οποία δεν μπορεί να πετύχει.

Ένας αυταρχικός ηγέτης στον οποίο οι γύρω του φοβούνται να πουν την αλήθεια.

Όχι, αυτό δεν είναι άμεσος παραλληλισμός με τον Χίτλερ.

Έχω μιλήσει με τον Simon προσωπικά αρκετές φορές και δεν θα έκανε ποτέ τέτοιο παραλληλισμό.

Αλλά είναι ένας λαμπρός καλλιτέχνης και απαθανάτισε ξεκάθαρα τη στιγμή της αλήθειας:

- δεν είναι θέμα παραλληλισμών, αλλά μοτίβων.

Όλοι οι δικτάτορες που έχουν χωρίσει (στο όνομα της φαντασίας τους) από την πραγματικότητα καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό το άρθρο καταδικάζει τον Ζελένσκι στη μοναξιά και την κρίση της ιστορίας - στη μοναξιά, για την οποία δεν έχει κανέναν να κατηγορήσει παρά μόνο τον εαυτό του.

Δύο εξώφυλλα με ενάμιση χρόνο διαφορά».

Ποιος είναι ο πρώην σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβις

Ο Ολέξι Αρεστόβις ήταν σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την κριτική που δέχθηκε, όταν υπονόησε ότι η Ουκρανία κατέρριψε τον ρωσικό πύραυλο που έπληξε πολυκατοικία στη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η πολυκατοικία στη Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν έχει τις δυνατότητες να καταρρίψει.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους, τους κατοίκους της Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από τη βιαστική, λανθασμένη εκδοχή μου της αιτίας για το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον της πολυκατοικίας», είχε δηλώσει.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top