Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία του ζευγαριού που χωρίστηκε στο πέρασμα στη Ράφα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία του ζευγαριού που χωρίστηκε στο πέρασμα στη Ράφα

Την ώρα που επιθέσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται στη Γάζα, αχτίδα φωτός στη φρίκη του πολέμου αποτελεί το άνοιγμα στο πέρασμα από τη Ράφα προς την Αίγυπτο.

Το Al Jazeera Arabic παρουσιάζει μία συγκινητική ιστορία, την περίπτωση ενός φρεσκοπαντρεμένου ζευγαριού που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο αφού ο σύζυγος δεν διαθέτει ξένο διαβατήριο και δεν μπορεί να περάσει από τη Ράφα προς την Αίγυπτο.

«Το μόνο μου έγκλημα είναι ότι είμαι Παλαιστίνιος», δήλωσε ο άνδρας που πήγε στη Ράφα για να συνοδεύσει την αγαπημένη του και να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι θα καταφέρει να περάσει προς το αιγυπτιακό έδαφος.

 

 

Η σύζυγός του διαθέτει ιορδανικό διαβατήριο.

Σε μια άλλη περίπτωση, Παλαιστίνια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, αφού την εμπόδισαν να διασχίσει το πέρασμα της Ράφα με τα δύο μικρά παιδιά της, τα οποία είναι κάτοχοι ιορδανικών διαβατηρίων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τόνισε πως δεν μπορεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να παραμένει επ’ αόριστον στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απευθείας συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE