Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία του ζευγαριού που χωρίστηκε στο πέρασμα στη Ράφα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία του ζευγαριού που χωρίστηκε στο πέρασμα στη Ράφα

Την ώρα που επιθέσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται στη Γάζα, αχτίδα φωτός στη φρίκη του πολέμου αποτελεί το άνοιγμα στο πέρασμα από τη Ράφα προς την Αίγυπτο.

Το Al Jazeera Arabic παρουσιάζει μία συγκινητική ιστορία, την περίπτωση ενός φρεσκοπαντρεμένου ζευγαριού που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο αφού ο σύζυγος δεν διαθέτει ξένο διαβατήριο και δεν μπορεί να περάσει από τη Ράφα προς την Αίγυπτο.

«Το μόνο μου έγκλημα είναι ότι είμαι Παλαιστίνιος», δήλωσε ο άνδρας που πήγε στη Ράφα για να συνοδεύσει την αγαπημένη του και να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι θα καταφέρει να περάσει προς το αιγυπτιακό έδαφος.

 

 

Η σύζυγός του διαθέτει ιορδανικό διαβατήριο.

Σε μια άλλη περίπτωση, Παλαιστίνια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, αφού την εμπόδισαν να διασχίσει το πέρασμα της Ράφα με τα δύο μικρά παιδιά της, τα οποία είναι κάτοχοι ιορδανικών διαβατηρίων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.