ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΚΕΒΕ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου - Στην ατζέντα ΑΤΑ και Εθνικός Κατώτατος Μισθός

Συνάντηση ΚΕΒΕ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου - Στην ατζέντα ΑΤΑ και Εθνικός Κατώτατος Μισθός

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου πραγματοποίησε σήμερα 2 Νοεμβρίου 2023 το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το θέμα της ΑΤΑ και ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν εκτενώς οι σοβαρές ελλείψεις του εργατικού δυναμικού στην Κύπρο και η Στρατηγική απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών, ιδιαίτερα της μεγάλης καθυστέρησης (3-6 μήνες) που παρατηρείται στην έγκριση των αιτήσεων που υποβάλουν οι εργοδότες με αποτέλεσμα οι εταιρείες να υπολειτουργούν Αναφέρθηκαν τα προβλήματα με τη δυσκολία στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για τους Αιτητές Πολιτικού Ασύλου που χρειάζονται το IRC και σφραγισμένο συμβόλαιο.

Το ΚΕΒΕ έθεσε τη θέση για κατάργηση των περιορισμένων κλάδων και επαγγελμάτων στους οποίους μπορούν να εργοδοτηθούν φοιτητές. Σκοπός είναι οι φοιτητές να μπορούν να εργάζονται χωρίς περιορισμούς σε όλα τα επαγγέλματα όπως συμβαίνει και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το ΚΕΒΕ τόνισε τη διαχρονική του θέση ότι επιβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες αφού μόνο με αυτό το μέτρο θα συμμορφώνονται όλοι και θα τηρούν τα εργασιακά θέσμια έτσι ώστε να σταματήσουν να υπονομεύουν την οικονομία και να επισωρεύουν προβλήματα στο σύνολο του λαού.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την πρόταση του Υπουργού για κατάργηση του 12% στις βασικές συντάξεις σε όσους έχουν εισφορές για 40 χρόνια στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαβεβαίωσε την Εκτελεστική Επιτροπή ότι θα συνεχίσει η στενή συνεργασία με το ΚΕΒΕ και ενημέρωσε ότι ήδη αρκετά από τα θέματα που συζητήθηκαν τυγχάνουν χειρισμού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, ο Γενικός Γραμματέας, ο Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top