ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Ομόφωνο «ναι» Βουλής για μείωση του φόρου κατανάλωσης – Ποιες αναμένεται να είναι οι τιμές την Παρασκευή

Καύσιμα: Ομόφωνο «ναι» Βουλής για μείωση του φόρου κατανάλωσης – Ποιες αναμένεται να είναι οι τιμές την Παρασκευή

Η Ολομέλεια της Βουλής, ομόφωνα, ενέκρινε σήμερα (2/11) το απόγευμα το κυβερνητικό νομοσχέδιο για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ως κατεπείγον εξέτασε το νομοσχέδιο για μείωση φόρων καυσίμων η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επ. Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα νομοσχέδια που καταθέτει η Κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες εποχές αλλά και για τον λόγο ότι η Επιτροπή πρότεινε παράταση για τρεις ακόμη μέρες για την επιδότηση των καυσίμων κίνησης, δηλαδή μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024. Προτάθηκε από βουλευτές της Επιτροπής και έγινε δεκτό το αίτημα από το ΥΠΟΙΚ να παραταθεί η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά ακόμη 15 μέρες, να αρχίζει δηλαδή από 15 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι και οι 48 βουλευτές που ήταν παρόντες ψήφισαν ομόφωνα το νομοσχέδιο σε νόμο.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε Νόμο, προνοούσε την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 8.33 σεντ το λίτρο, περιλαμβανομένου ΦΠΑ, στους ελάχιστους συντελεστές βάσει του κοινοτικού κεκτημένου.

Παράλληλα, το εν λόγω νομοσχέδιο προνοούσε μείωση στον ελάχιστο συντελεστή βάσει του κοινοτικού κεκτημένου (από 0,07473 ευρώ/λίτρο σε 0,021 ευρώ/λίτρο) άρα κατά 6,39 σεντ το λίτρο, περιλαμβανομένου ΦΠΑ, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Αυτό το μέτρο θα τίθετο σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Μάρτιο του 2024, με δημοσιονομικό κόστος γύρω στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ και η ψήφισή του αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Τιμές καυσίμων

Ουσιαστικά οι υφιστάμενες τιμές θα μειωθούν κατά 7 περίπου σεντς το λίτρο. Η εφαρμογή των νέων τιμών αναμένεται να είναι άμεση από αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, στις 17:15, καταγράφηκαν οι ακόλουθες τιμές σε Παγκύπρια βάση:

Αμόλυβδη 95
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια):1,550
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,499
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,619

Αμόλυβδη 98
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,635
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,535
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,738

Πετρέλαιο Κίνησης
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,709
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,646
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,769

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top