ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολικές Εφορείες: Θέλουν να βάλουν «έξυπνες» κάμερες για να αντιμετωπίσουν την νεανική παραβατικότητα στα σχολεία - Πώς θα λειτουργούν

Σχολικές Εφορείες: Θέλουν να βάλουν «έξυπνες» κάμερες για να αντιμετωπίσουν την νεανική παραβατικότητα στα σχολεία - Πώς θα λειτουργούν

Σε καθημερινό φαινόμενο φαίνεται να εξελίχθηκαν οι βανδαλισμοί και τα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας που καταγράφονται σε σχολεία, με τις Σχολικές Εφορείες να προσπαθούν να βρουν μια λύση στο ζήτημα, εγκαθιστώντας κάμερες παρακολούθησης.

Μιλώντας στο ThemaOnline,  ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι το ζήτημα με την εγκατάσταση των καμερών στις σχολικές μονάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός του μήνα.

«Όταν ξεκαθαρίσει το ζήτημα, θα λειτουργήσουμε πιλοτικά κάμερες σε τρία σχολεία στη Λεμεσό (ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό και ένα λύκειο) όπου έχουν εγκατασταθεί ήδη. Αν αξιολογηθούν αποτελεσματικές, τότε θα εγκαταστήσουμε και άλλες σε σχολεία υψηλού κινδύνου», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Έλληνα, τα σχολεία υψηλού κινδύνου, δηλαδή αυτά που εντοπίζεται αυξημένη νεανική παραβατικότητα, είναι γύρω στα 50 από τα 750 σχολεία παγκύπρια.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Έλληνας, για να προχωρήσει η λειτουργία των «έξυπνων» καμερών, πρέπει να δοθεί έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου.

Πάντως όπως πληροφορούμαστε, είναι πιθανό να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σήμερα (3/11) Παρασκευή.

Πώς θα λειτουργούν οι «έξυπνες» κάμερες

Παράλληλα, ο κ. Έλληνας μας εξήγησε τον τρόπο που θα λειτουργεί το σύστημα καμερών παρακολούθησης και πώς θα αποτρέπει τους παραβάτες από το να προκαλούν ζημιές στις σχολικές μονάδες.

«Οι έξυπνες κάμερες θα δουλεύουν μετά το πέρας των δραστηριοτήτων της σχολικής μονάδας, το οποίο στις πλείστες σχολικές μονάδες είναι μετά τις 8-10 το βράδυ. Οι έξυπνες κάμερες θα παρακολουθούνται από εταιρεία, η οποία μέσα στις ώρες πλαισίου που θα της δώσουμε, θα παρακολουθούν με πίνακα και θα παρεμβαίνουν αν ο οποιοσδήποτε επισκέπτης δεν έχει έγκριση να μπει μέσα στο σχολείο. Ο χειριστής, το άτομο που δηλαδή θα είναι στον πίνακα παρακολούθησης, θα μιλά μέσω της κάμερας στον παραβάτη για να του πει ότι δεν έχει δουλειά εδώ και πρέπει να φύγει, ειδάλλως θα κληθεί η αστυνομία για να τον συλλάβει. Επιπλέον για να αποδεικνύει ότι δεν είναι η κάμερα που μιλά μόνη της θα λέει στον παραβάτη πχ. τι φοράει όπως κουκούλα, χρώμα φανέλας κτλ., θα του κάνει ταυτοποίηση ότι δεν είναι ρομπότ και μετά θα του πει να φύγει», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Παρακολούθησης των καμερών θα λειτουργεί 7 μέρες τη βδομάδα.

«Πιστεύω ότι το μέτρο θα βοηθήσει αρκετά αλλά χωρίς αξιολόγηση δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακούγετε όμως ένα μέτρο που αναμένεται να αποτρέπει κλοπές, βανδαλισμούς ή και άλλα», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top