Συρία: Τέλος στο δράμα για 15 χριστιανούς αφού τους απελευθερώνει το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Τέλος στο δράμα για 15 χριστιανούς αφού  τους απελευθερώνει το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 15 Σύροι χριστιανοί που είχαν απαχθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε ένα χωριό της κεντρικής Συρίας απελευθερώθηκαν, γνωστοποίησαν χθες βράδυ μη κυβερνητικές οργανώσεις.

"Μια ομάδα 15 χριστιανών που κρατούνταν από το ΙΚ στην αλ Καριατάιν απελευθερώθηκε και έφθασε στη Φαϊρούζα", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Ασσυριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι οι άνδρες που απελευθερώθηκαν έφθασαν στη Φαϊρούζα, μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χομς, και πρόσθεσε ότι "είναι καλά στην υγεία τους", επικαλούμενο μια ιατρική πηγή.

Στις αρχές του Αυγούστου τουλάχιστον 230 άμαχοι απήχθησαν από το ΙΚ, ανάμεσά τους δεκάδες χριστιανοί, στο χωριό Καριατάιν.

Η απελευθέρωση των 15 χριστιανών σημειώθηκε αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, υπεγράφη μια συμφωνία ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τους χριστιανούς του χωριού.

Σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η ασφάλεια των χριστιανών δεν είναι εγγυημένη παρά μόνον εάν πληρώνουν τον τζίζγια (φόρο), δεν επιδεικνύουν σύμβολα της θρησκείας τους και "δεν λαμβάνουν μέρος σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον του ΙΚ".

Τον Μάρτιο το ΙΚ είχε απελευθερώσει 15 Ασσύριους χριστιανούς στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία) μετά την καταβολή ενός χρηματικού ποσού ως λύτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βόμβες» από τη Νομική Υπηρεσία: Απειλές, μάρτυρες σε φυγή και… η επόμενη μάχη για τα «Χρυσά Διαβατήρια»

«Βόμβες» από τη Νομική Υπηρεσία: Απειλές, μάρτυρες σε φυγή και… η επόμενη μάχη για τα «Χρυσά Διαβατήρια»

Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την  υπόθεση που συνδέθηκε με το αποκαλούμενο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και το ρεπορτάζ του Al Jazeera, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Νομική Υπηρεσία, η οποία διά της Υπεύθυνης Εισαγγελέως Επικοινωνίας, Πωλίνας Ευθυβούλου, τονίζει ότι παρά τον απόλυτο σεβασμό προς τις δικαστικές αποφάσεις, διατηρεί το δικαίωμα διαφωνίας με το περιεχόμενό τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE