ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση στα καύσιμα: «Δεν είναι ικανοποιητική… η Κυβέρνηση δεν έβαλε κάτι από την τσέπη» - Παραμένουν στην «κούρσα» τα κατεχόμενα

Μείωση στα καύσιμα: «Δεν είναι ικανοποιητική… η Κυβέρνηση δεν έβαλε κάτι από την τσέπη» - Παραμένουν στην «κούρσα» τα κατεχόμενα

Το «πράσινο φως» άναψε χθες (02/11) η Ολομέλεια της βουλής για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Με την μορφή του κατεπείγοντος η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε και ενέκρινε ομόφωνα τις μειώσεις.

Από σήμερα Παρασκευή (03/11) μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2024, οι καταναλωτές θα βλέπουν τις τιμές τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου κίνησης μειωμένες κατά 8,3 σεντ το λίτρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ανέφερε πώς «αν και καλοδεχούμενες οι μειώσεις που ήρθαν, δεν είναι ικανοποιητικές»

«Αυτή η μείωση που έγινε, ουσιαστικά είναι αυτά που πληρώνει ο καταναλωτής από την ημέρα που ανεβήκαν οι τιμές σαν ΦΠΑ. Άρα η Κυβέρνηση δεν έβαλε κάτι από την τσέπη της. Είναι αυτά τα επιπρόσθετα που έπαιρνε από τους καταναλωτές. Έπρεπε να γίνει και ένα μέρος μείωσης και από την Κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα.

«Για να ήταν ικανοποιητικές οι μειώσεις θα έπρεπε να ήταν η διπλάσια τιμή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, μιλώντας στο ThemaOnline, σημείωσε ότι «το ότι επαναφέρθηκε ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης όπως ήταν το 2022, είναι κάτι πολύ θετικό. Στη φάση που βρισκόμαστε για τους καταναλωτές οποιαδήποτε βοήθεια είναι παρηγοριά. Αυτή η μείωση είναι μία ένεση για να περάσουμε στο παρόν στάδιο»

«Ο καθένας στα καύσιμα θα δει διαφορετική διαφορά ανάλογα με τις υποχρεώσεις του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα αποτρέψει τον κόσμο να πηγαίνει στα κατεχόμενα, και οι δύο απάντησαν πώς «η μείωση αυτή δεν είναι αρκετή για να τους αποτρέψει»

«Αν ήταν η διπλάσια μείωση θα έκαναν δεύτερες σκέψεις να πάνε», είπε ο κύριος Χριστοδούλου.

«Είμασταν γύρω στα 45 σεντ πιο ακριβοί από ότι είναι στα κατεχόμενα και τώρα θα πάμε στα 38,40 σεντ, άρα η μείωση αυτή δεν θα αποτρέψει τον κόσμο να πηγαίνει να βάζει καύσιμα από εκεί. Αν η διαφορά ήταν 15-20 σεντ μπορεί να το σκέφτονταν διπλά να πάνε στα κατεχόμενα γιατί ίσως να άξιζε τον κόπο. Οι αγορές από τα κατεχόμενα θα συνεχιστούν», κατέληξε ο κύριος Δρουσιώτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top