ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από ανάκριση σε ανάκριση για εξιχνίαση των δολοφονιών Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη – Προσπαθούν να βρουν την «άκρη του νήματος»

Από ανάκριση σε ανάκριση για εξιχνίαση των δολοφονιών Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη – Προσπαθούν να βρουν την «άκρη του νήματος»

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση των δολοφονιών του Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη, με τις ανακριτικές ομάδες να προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, ενώ το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, παραμένει στο τραπέζι.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές προχωρούν από ανάκριση σε ανάκριση, ενώ αξιολογούνται μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες, τόσο για εντοπισμό των δραστών, όσο και των κινήτρων που είχαν.

Σε «καλό» σημείο οι έρευνες για την δολοφονία Καλογερόπουλου

Σε καλό σημείο βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό, με τις ανακρίσεις να συνεχίζονται και σήμερα από την ανακριτική ομάδα.

Παράλληλα, βεβαιότητα εκφράστηκε για τους δράστες οι οποίοι απεικονίζονται σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε η Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το ThemaOnline, οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν πλέον καλά τα στοιχεία των δραστών της δολοφονίας, ενώ τα δύο πρόσωπα φαίνεται πως δεν είναι κυπριακής καταγωγής, αλλά έφθασαν στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ ειδική ομάδα έχει αναλάβει να εντοπίσει, να παραλάβει και να αναλύσει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, σε μια μεγάλη ακτίνα και σε χρονικό διάστημα πριν αλλά και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας του 55χρονου Καλογερόπουλου.

«Μετά από αξιολόγηση και μελέτη αυτών των κλειστών κυκλωμάτων είχαν εντοπιστεί οι δυο ύποπτοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη σκηνή με μοτοσικλέτα, αμέσως μετά τον εμπρησμό (του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν κατά τη δολοφονία Καλογερόπουλου)», είπε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία «σε μια προσπάθεια να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία και ζητούμε και την βοήθεια του κοινού, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στους δράστες».

Ήδη, συνέχισε, κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στο ΤΑΕ Λεμεσού έχουν αξιολογηθεί, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε, ενώ λαμβάνονται συνεχώς στοιχεία, που αναλόγως αξιολογούνται. Υπέδειξε ότι «εξετάζουμε όλες τις πιθανές διαδρομές και έχουν παραληφθεί και παραλαμβάνονται πολλά κλειστά κυκλώματα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί η ακριβής διαδρομή που ακολούθησαν».

Υπενθυμίζεται ότι, ο 55χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος ο οποίος, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κουκουλοφόρων, το πρωί της Δευτέρας (30/10), βρισκόταν εντός του οχήματος του, σε χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, στη Λεμεσό.

Ο 55χρονος βρισκόταν στην περιοχή για κολύμπι και προσπαθούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του έξω από μπαράκι, όταν οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Ο Καλογερόπουλος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οι δράστες, που φαίνεται να ήταν δυο, εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας, ενώ εντός του βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο.

Πολύ πιο δύσκολη η υπόθεση φόνου του Μαυρομιχάλη

Πολύ πιο περίπλοκη φαίνεται να είναι η υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη, αφού σε αντίθεση με την υπόθεση του Καλογερόπουλου, ούτε το καμένο όχημα που βρέθηκε στην περιοχή Κοτσιάτη, ούτε οι κάμερες ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός, φαίνεται να «έριξαν φως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη ανακρίνονται διάφορα πρόσωπα, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από το φιλικό και το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα τεκμήρια που λήφθηκαν από τη σκηνή, ενώ θα τύχουν και βαλλιστικών ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο, στην Ακρόπολη, δέχθηκε πυροβολισμούς.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σοβαρά τραυματισμένος και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο. Ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία ρήξεως ήπατος και πνεύμονα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top