ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Μιχαηλίδου: «Βασικός πυλώνας της εκπαιδευτικής πολιτικής η πολυγλωσσία»

Αθηνά Μιχαηλίδου: «Βασικός πυλώνας της εκπαιδευτικής πολιτικής η πολυγλωσσία»

Η πολυγλωσσία αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής μας πολιτικής, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απευθύνοντας χαιρετισμό στη γαστρονομική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας την Παρασκευή στο πλαίσιο των «Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2023».

Αρχικά, η Υπουργός επεσήμανε ότι "με την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, υποστηρίζουμε την πολυγλωσσία και τον διαπολιτισμικό διάλογο στην Κύπρο και συμβάλλουμε στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας".

Εν συνεχεία, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι "η πολυγλωσσία αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου", προσθέτοντας ότι "σε ευθυγράμμιση με τις προτεραιότητες της ΕΕ, το Υπουργείο προωθεί τις γλωσσικές ικανότητες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες για την κινητικότητα, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση διασυνοριακά".

"Η γερμανική γλώσσα κατέχει σημαντική θέση στις πρακτικές και τις πολιτικές του Υπουργείου, καθώς παρέχει στη νέα μας γενιά πολλά οφέλη και ατελείωτες δυνατότητες", σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι "τα Γερμανικά είναι στην πραγματικότητα η πιο ευρέως ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γερμανόφωνες χώρες είναι γνωστές για τις ελκυστικές αγορές εργασίας και τις ευκαιρίες σπουδών τους".

Ακολούθως η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο την εισαγωγή της γερμανικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, συνέχισε, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται σε επιλεγμένα σχολεία στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και σκοπός είναι να επεκταθεί και σε σχολεία άλλων περιοχών, ανάλογα με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του.

''Οι Εβδομάδες της Γερμανικής Γλώσσας στοχεύουν επίσης να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην κουλτούρα των γερμανόφωνων χωρών όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία'', κατέληξε η Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top