ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Μιχαηλίδου: «Βασικός πυλώνας της εκπαιδευτικής πολιτικής η πολυγλωσσία»

Αθηνά Μιχαηλίδου: «Βασικός πυλώνας της εκπαιδευτικής πολιτικής η πολυγλωσσία»

Η πολυγλωσσία αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής μας πολιτικής, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απευθύνοντας χαιρετισμό στη γαστρονομική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας την Παρασκευή στο πλαίσιο των «Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2023».

Αρχικά, η Υπουργός επεσήμανε ότι "με την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, υποστηρίζουμε την πολυγλωσσία και τον διαπολιτισμικό διάλογο στην Κύπρο και συμβάλλουμε στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας".

Εν συνεχεία, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι "η πολυγλωσσία αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου", προσθέτοντας ότι "σε ευθυγράμμιση με τις προτεραιότητες της ΕΕ, το Υπουργείο προωθεί τις γλωσσικές ικανότητες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες για την κινητικότητα, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση διασυνοριακά".

"Η γερμανική γλώσσα κατέχει σημαντική θέση στις πρακτικές και τις πολιτικές του Υπουργείου, καθώς παρέχει στη νέα μας γενιά πολλά οφέλη και ατελείωτες δυνατότητες", σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι "τα Γερμανικά είναι στην πραγματικότητα η πιο ευρέως ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γερμανόφωνες χώρες είναι γνωστές για τις ελκυστικές αγορές εργασίας και τις ευκαιρίες σπουδών τους".

Ακολούθως η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο την εισαγωγή της γερμανικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, συνέχισε, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται σε επιλεγμένα σχολεία στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και σκοπός είναι να επεκταθεί και σε σχολεία άλλων περιοχών, ανάλογα με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του.

''Οι Εβδομάδες της Γερμανικής Γλώσσας στοχεύουν επίσης να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην κουλτούρα των γερμανόφωνων χωρών όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία'', κατέληξε η Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top