ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, όπως ανέφερε η Έφορος της Υπηρεσίας, Άννα Ζαβού Χριστοφόρου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, η οποία εξέτασε τον Προϋπολογισμό της Υπηρεσίας για το 2024. Η κ. Ζαβού είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης εννέα θέσεων για στελέχωση της Υπηρεσίας.

Η κ. Ζαβού παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας της ανέφερε ότι οι δαπάνες ανέρχονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης απευθυνόμενος στην κ. Ζαβού ρώτησε εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με τη στελέχωση των Υπουργείων με μονάδες της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με τον τρόπο που προέβλεπε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε προ τριετίας. Το ίδιο θέμα έθιξαν και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού και ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Η κ. Ζαβού ανέφερε ότι αναμένεται ότι θα προσληφθούν ακόμα εννέα άτομα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν Υπουργεία που δεν έχουν προσωπικό και τα πλείστα στελεχώνονται με μερική απασχόληση και όχι με πλήρη, όπως θα έπρεπε. Ανέφερε ακόμη ότι έγινε εκπαίδευση του προσωπικού, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές αυτό είτε μετατίθεται, είτε αφυπηρετά. Σημείωσε ότι θα πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από τα Υπουργεία ούτως ώστε να στελεχωθούν οι μονάδες ελέγχου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, υπέδειξε ότι η αρμοδιότητα της Υπηρεσίας περιορίζεται στην κεντρική κυβέρνηση, εκφράζοντας τη θέση ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δαπανών για το οποίο και η Βουλή θα ήθελε να υπάρχει εσωτερικός έλεγχος βρίσκεται εκτός κεντρικής κυβέρνησης, φέρνοντας ως παράδειγμα τους δύο οργανισμούς υγείας και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κ. Ζαβού ανέφερε ότι δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς θεωρήθηκε ότι έχουν δικούς τους εσωτερικούς ελεγκτές. Σημείωσε ότι για να μπορεί η Υπηρεσία να προχωρά σε αυτό τον έλεγχο θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, ρώτησε εάν υπάρχει περιορισμός αρμοδιοτήτων ως προς το σε ποια θέματα εσωτερικού ελέγχου είναι αρμόδια η Υπηρεσία με την κ. Ζαβού να απαντά ότι υπάρχει ο περιορισμός για έλεγχο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προσθέτοντας ότι η νομοθεσία που διέπει την Υπηρεσία είναι εμπεριστατωμένη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφίαΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top