Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του

Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές μετά από επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20:00 (21:00 στην Ελλάδα), ο οποίος έσπασε την πύλη με το όχημά του.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και διαπραγματεύονται με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.

Ο άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και πέταξε μολότοφ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου διακόπηκε αμέσως, ανέφερε η αστυνομία, ενώ έκλεισαν και οι τερματικοί σταθμοί και έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις.

Κρατά ένα παιδί ως ομήρο μέσα στο όχημα, την 4χρονη κόρη του, με την οποία θέλει να ταξιδέψει αεροπορικά στην Τουρκία, από όπου κατάγεται ο ίδιος.

Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας πιθανή απαγωγή του παιδιού και ότι ο σύζυγός της θα πάει στο αεροδρόμιο.

 

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο πραγματοποιώτας έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονται στον αέρα. Στο σημείο έσπευσε μονάδα της αντιτρομοκρατικής, αλλά και διαπραγματευτές.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το χρονικό του περιστατικού

Η Bild αναφέρει ότι ο άνδρας μπήκε στον χώρο μπροστά από το Terminal 1 με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Έσπασε την πύλη και άρχισε να κινείται προς τα αεροσκάφη, ενώ πυροβολούσε και πέταξε δύο μολότοφ.

Πάρκαρε στη συνέχεια δίπλα σε αεροσκάφος της Turkish Airlines που ήταν γεμάτο επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από αυτό χωρίς τραυματισμούς. Για κάθε ενδεχόμενο η πυροσβεστική έριξε νερό στο αεροσκάφος ενώ έσβησε αμέσως τις μικρής έκτασης φωτιές.

 
Ο άνδρας είναι τουρκικής καταγωγής, 35 ετών, από τη Κάτω Σαξωνία. Το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διαμάχη για τη κηδεμονία του παιδιού.

Νεότερες πληροφορίες τον θέλουν συνεργάσιμο με τους διαπραγματευτές που είναι επί τόπου.
 
Λόγω του περιστατικού ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο (τουλάχιστον εξι αναχωρήσεις και 21 αφίξεις).
 
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE