Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών MME του ΟΗΕ

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών MME του ΟΗΕ

Κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ημερομηνίας 03 Νοεμβρίου 2023, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric, ανέφερε ότι ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, κ. Jean-Pierre Lacroix, ολοκληρώνει σήμερα την τριμερή επίσκεψη του στην Κύπρο.

Σημείωσε ότι ο κ. Lacroix είχε συζητήσεις με του ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις εντός της ουδέτερης ζώνης και το έργο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο νησί.

Επιπλέον, ο κ. Dujarric δήλωσε ότι συνεργάστηκε με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπους γυναικών και νέων. Επίσης επισκέφθηκε την Πύλα και τόνισε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα είναι ουσιαστικής σημασίας. Τέλος ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Lacroix επισκέφθηκε την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και συναντήθηκε με ορισμένα μέλη της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE