Στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρονται οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες - Ανάμεσα τους 30 μικρά παιδιά και 5 βρέφη!

Στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρονται οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες - Ανάμεσα τους 30 μικρά παιδιά και 5 βρέφη!

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης Σύριων Προσφύγων από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ανοικτά της Κύπρου ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου.

Νωρίς το πρωί το ΚΣΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το ΚΣΕΔ στις 05 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:25, έλαβε πληροφορία μέσω ασυρμάτου από εμπορικό πλοίο ότι μικρό αλιευτικό σκάφος έπλεε περί τα 40 Ναυτικά Μίλια ΝΑ της Λάρνακας με 114 άτομα (μεταξύ των οποίων 54 γυναικόπαιδα) εξέπεμπε σήματα κινδύνου και ζητούσε βοήθεια.

Το πλοίο με τους άμαχους πρόσφυγες προερχόταν από τη Συρία και από το ΚΣΕΔ οργανώθηκε άμεσα επιχείρηση σύμφωνα με το Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για τη διάσωση των προσφύγων με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Αστυνομίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, ενημερώθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών ως αρμόδιο για την εφαρμογή του ειδικού Σχεδίου «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» που αφορά στη διαχείριση προσώπων που χρήζουν προστασίας και οργανώθηκε στο Λιμένα Λάρνακας συνεργείο για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα και με τις νέες Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης του ΚΣΕΔ ολοκληρώθηκε στις 06:00 με τη διάσωση και αποβίβαση όλων των προσφύγων στο Λιμένα Λάρνακας, μεταξύ των οποίων 30 μικρά παιδιά και 5 βρέφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι είναι Παλαιστίνιοι της Συρίας ενώ εντός της μέρας θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν θα ζητήσουν παραμονή στην Κύπρο ή όχι.

Διαβάστε περισσότερα Σήμανε νυχτερινός συναγερμός στην Λάρνακα – Επιχείρηση διάσωσης 114 μεταναστών τα ξημερώματα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE