Ευχαριστίες Μπλίνκεν στην Κυπριακή Δημοκρατία για τον ρόλο που διαδραματίζει για εκκένωση υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη

Ευχαριστίες Μπλίνκεν στην Κυπριακή Δημοκρατία για τον ρόλο που διαδραματίζει για εκκένωση υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σήμερα (5/11) το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως την Κύπρο, στο πλαίσιο επαφών στην περιοχή.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην περιοχή, όπως αυτή εξελίσσεται.

Ο κ. Μπλίνκεν, προσθέτει, εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειας που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ προς τον σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.