ΔΙΕΘΝΗ

Δυομισι ώρες η συνάντηση Φιντάν – Μπλίνκεν - Διαμαρτυρίες κοντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Δυομισι ώρες η συνάντηση Φιντάν – Μπλίνκεν - Διαμαρτυρίες κοντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Δυόμισι ώρες κράτησε η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε πίσω και δεν επέτρεψε τον εναγκαλισμό με τον Άντονι Μπλίνκεν, περιοριζόμενος να του σφίξει μόνο το χέρι.

Ενόσω ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Φιντάν-Μπλίνκεν πραγματοποιούνταν διαμαρτυρίες κοντά στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα κατά του Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται ακόμη η ιδιαίτερα ψυχρή υποδοχή που επεφυλαξε η Άγκυρα χθες βράδυ με το που έφτασε στο αεροδρόμιο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. Η φιλοκυβερνητική ισλαμική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" με τίτλο «διπλωματικό χαστούκι στον Μπλίνκεν» γράφει ότι δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι δεν υποδέχθηκε τον Μπλίνκεν κανένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Οι δύο Υπουργοί δεν έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπως συνηθίζεται, ωστόσο αναμένεται ανακοίνωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμενόταν οι δυο Υπουργοί να ανταλλάξουν απόψεις για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, την ανθρωπιστική κατάσταση και την οριστική λύση του προβλήματος, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το καταρριφθέν τουρκικό ντρόουν στη Συρία καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ. Αναμενόταν να συζητήσουν επίσης τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ένταξη της Σουηδίας σε αυτό, την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα F-16, τον πόλεμο Ρωσίας -Ουκρανίας και τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.

Διαμαρτυρίες κατά Μπλίνκεν

Μέλη της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας (TGB) διαμαρτυρήθηκαν κοντά στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη, ανοίγοντας παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα «Δολοφόνε Μπλίνκεν φύγε από την Τουρκία». Η αστυνομία επενέβη κατά των διαδηλωτών.

Επίσης, χθες βράδυ πριν την άφιξη Μπλίνκεν, η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη της Άγκυρας διαμαρτυρήθηκε για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Τουρκία, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Σε δήλωση της εκ μέρους της ομάδας, η Γιασεμίν Ογούτ, είπε ότι 9.700 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 3.900 παιδιών και 2.405 γυναικών, έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί κατά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Υποστήριξε ότι οι δυτικοί ηγέτες και τα μέσα ενημέρωσης "είναι συνεργοί στις σφαγές".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top