ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Θα διεκδικήσει βελτίωση των πραγματικών μισθών το 2024

ΠΕΟ: Θα διεκδικήσει βελτίωση των πραγματικών μισθών το 2024

Αιτήματα που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των πραγματικών μισθών το 2024 θα θέσει η ΠΕΟ το επόμενο διάστημα, αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της, σε συνεδρία του τη Δευτέρα.

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε δηλώσεις της ενημέρωσε ότι στη συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου έγινε μια ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της δουλειάς που έγινε για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων για το 2023 και καθορίστηκε η πολιτική της συντεχνίας για το 2024. Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το 12%.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αιτημάτων, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι, παρά το γεγονός ότι έχουμε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, το εισόδημα των εργαζομένων διαβρώνεται. Σημείωσε ότι το Γενικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ότι αυτό το στοιχείο αιτιολογεί «να υποβάλουμε αιτήματα τα οποία θα οδηγούν στη βελτίωση των πραγματικών μισθών».

«Είναι κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη και την ακρίβεια, η οποία συνεχίζει να κατατρώει τα εισοδήματα των εργαζομένων», ανέφερε.

Η κ. Χαραλάμπους είπε επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στους μισθούς των νεοπροσλαμβανόμενων. «Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο, με την αύξηση και των μισθών πρόσληψης, βοηθούμε στη βελτίωση ιδιαίτερα του βιοτικού επιπέδου για τους νέους εργαζόμενους».

"Προβληματική" η πρόταση του Υπουργού για το 12%

Αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού για το 12%, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η ΠΕΟ, όπως έχει δηλώσει και τις προηγούμενες μέρες, «θεωρεί ότι η πρόταση είναι προβληματική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Σημείωσε ότι είναι «προβληματική», διότι δεν είναι για 40 χρόνια εισφορών και πιστώσεων, αλλά για 44 και «κακώς το προηγούμενο διάστημα δόθηκε αυτή η εντύπωση». Επίσης, είπε ότι είναι «προβληματική» διότι αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων και δεν επιλύει ολοκληρωμένα το μεγάλο πρόβλημα της ουσιαστικής μείωσης που υπόκειται μια μερίδα των εργαζομένων, «η οποία αναγκάζεται να συνταξιοδοτηθεί στο 63ο έτος».

Σημειώνοντας ότι έχοντας ως βάση τα θετικά αποτελέσματα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που είναι θετικότερα από αυτά τα οποία αναμένονταν σε σχέση με την προηγούμενη αναλογιστική μελέτη, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η ΠΕΟ θα καταθέσει εισηγήσεις, οι οποίες να οδηγούν σε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση για το 12%, «στην προσπάθεια να αρθεί αυτή η άδικη ρύθμιση για τους εργαζόμενους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top