ΗΠΑ: Χαιρετίζουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της ΚΔ για την Γάζα

ΗΠΑ: Χαιρετίζουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της ΚΔ για την Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία πρόσθετων σημείων πρόσβασης για τη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά με τη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο 'Αντονι Μπλίνκεν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και ανθρωπιστικών προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

«Ο υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν σταμάτησε στην Κυπριακή Δημοκρατία για να συζητήσει τρόπους για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας (ROC) σε ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Χαιρέτισε τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να δημιουργήσει πρόσθετα σημεία πρόσβασης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Επιπλέον, ο υπουργός Μπλίνκεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη και την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προετοιμασία για την πιθανότητα αναχωρήσεων πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό πριν τη συνέχιση του περαιτέρω ταξιδιού τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απάντηση του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE