ΥΠΕΣ: «Υπάρχει συναντίληψη με Ισπανία σε ζητήματα μεταναστευτικού» - Δείτε βίντεο

ΥΠΕΣ: «Υπάρχει συναντίληψη με Ισπανία σε ζητήματα μεταναστευτικού» - Δείτε βίντεο

Υπάρχει συναντίληψη με την Ισπανία σε ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος είχε συνάντηση στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογό του, Fernando Grande-Marlaska Gómez.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Ιωάννου είχε συνάντηση στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε «εκτενώς» το μεταναστευτικό. Ο κ. Ιωάννου, μετέφερε και την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ όπως επαναξιολογηθεί η κατάσταση στη Συρία.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης, όπως αναφέρεται, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», ιδιαίτερα στα θέματα μετανάστευσης, δεδομένης τη συνεργασίας των δύο χωρών στην Ομάδα MED5 και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού. «Ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ισπανό ομόλογό του για την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο, εξαιτίας των αυξημένων αφίξεων παράτυπων μεταναστών κυρίως από τη Συρία, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση των πιέσεων», αναφέρεται. Παρόμοιο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό, αντιμετωπίζει και η Ισπανία με αυξημένες αφίξεις από τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ιωάννου μετέφερε επίσης την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ όπως επαναξιολογηθεί η κατάσταση στη Συρία, «αφού ήδη οργανισμοί, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασύλου, κατατάσσουν περιοχές της Συρίας σε ασφαλείς», είπε.

«Η πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση για επαναξιολόγηση, όπως επίσης και για την πρόθεσή μας ο Frontex να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή, ο ρόλος του Frontex είναι πιο περιορισμένος και πρέπει να αλλάξει πιθανώς και το καταστατικό του, ούτως ώστε να είναι πιο αποτρεπτικός ο ρόλος του, ειδικά για περιοχές όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος ή άλλες χώρες», είπε ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, υπάρχει συναντίληψη με την Ισπανία σε αυτά τα ζητήματα, προσθέτοντας ότι η βοήθεια που έχει η Κύπρος από την Ισπανία στα θέματα μετανάστευσης είναι σημαντική, σημειώνεται. «Είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα όπως και η Κύπρος», είπε, ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφέρεται ότι τον Υπουργό Εσωτερικών συνόδευσαν στη συνάντηση ο Διευθυντής του Γραφείου του, Λοΐζος Χατζηβασιλείου και η Πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία, Έλενα Μηνά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE