ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες μειώσεις στα καύσιμα – «Δεν άρχισε ο κόσμος να γεμίζει… προσπαθεί να περάσει με το ίδιο ποσό»

Έρχονται νέες μειώσεις στα καύσιμα – «Δεν άρχισε ο κόσμος να γεμίζει… προσπαθεί να περάσει με το ίδιο ποσό»

Μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους στο ThemaOnline τόσο ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων, Σάββας Προκοπίου όσο και Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

«Φαίνεται ότι οι τιμές των διυλιστηρίων έχουν μία πτωτική πορεία, οι οποίες ενδεχομένως να αποτυπωθούν πάνω στα επόμενα φορτία που θα έρθουν, εξαρτάται, όμως, και πότε αγοράζει μία εταιρεία. Στον τομέα των καυσίμων δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος γιατί μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε και να ανατρέψει τα δεδομένα», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Καραγιώργης.

«Με επιφύλαξη αναμένεται μία μικρή πτώση τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Σάββας Προκοπίου τόνισε ότι «αναμένουμε μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αλλά δεν ξέρουμε ούτε το πότε ακριβώς αλλά ούτε και το ποσό»

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε εταιρίες να είναι πιο ακριβές από άλλες λόγω και των πολέμων. Μπορεί μία εταιρεία να μειώσει 2-3 σεντ και μία άλλη 1-1,5 σεντ», συμπλήρωσε.

Μείωση στο φόρο κατανάλωσης

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Προκοπίου επισήμανε ότι παρόλο που μειώθηκε ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, «ο καθένας προσπαθεί να περνά με τα 20-30 ευρώ. Η ψυχολογία του κόσμου είναι καλύτερη και αυτό είναι θετικό, αλλά όταν η τιμή είναι κάτω από 1,50 ο κόσμος δεν ασχολείται και τόσο πολύ»

«Για να αλλάξει το ποσό που βάζει ο πελάτης π.χ να το γεμίζει, πρέπει να αλλάξει πολύ η τιμή των καυσίμων, της τάξης των 20-30 σεντ. Αν η διαφορά είναι 5-6 σεντ, δεν αλλάζει και κάτι για τον καταναλωτή, προσπαθεί να περάσει με το ίδιο ποσό», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top